2015 Bütçesi ne Kadar?

2015 Bütçesi ne Kadar?

2015 Bütçesi ne Kadar?

Akçaabat Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı devam ediyor. Belediye Başkanı Şefik Türkmen başkanlığında gerçekleşen oturumda 2015 Yılı kesin hesabını görüştü.

Toplantıda 2015 yılı gelirinin 51 milyon 755 bin 570 lira, giderinin ise 44 milyon 730 bin 660 lira olduğu ifade açıklandı.  Gelir ve gider tabloları üzerinde ayrıntılı olarak meclise bilgi verilirken, Büyükşehir  ile birlikte gelirlerde beklenen artışın sağlanmadığını ifade edildi.

Tahmin Tuttu

Bütçe ile ilgili konuşan Başkan Türkmen, bir önceki yıl yapılan bütçe tahminini tutturduklarını belirtti. Türkmen "Geçen yıl yapmış olduğumuz bütçe tahmini % 98 oranında tutturduk. Bazı yıllar tutturamıyorduk Büyükşehir statüsüne geçince hedefte bir sapma olmuştu. Ama bu yıl hedefimizi tutturduk " dedi.

Büyükşehir ile birlikte beklenen gelir artışının sağlanmadığını da ifade eden Türkmen " Büyükşehir ile birlikte en önemli gelir kalemimiz olan su bizde değil. Diğer bir çok gelirlerde de düşüş yaşandı. Nüfus olarak sayımız çoğaldı fakat buna karşı, 200 km olan yol ağımız nerdeyse 11 kat artarak 2 bin 600 km oldu. Eski beldelerimiz bizden hizmet bekliyor, ama imkanlar kısıtlı. Eski beldelerimizin ve köylerimizin hizmet beklemeleri en doğal şeydir. Yolunu yapmak, sokağını süpürmek, çöpünü toplamak bizim görevimiz. Yapamazsan vatandaş bunu hizmet olarak bekler. Fakat belediyenin giderleri çok artarken, gelirleri ise kısıtlı bir artış gösterdi" dedi.

akcaabat-belediyesi-gelir-gider-tablosu.jpg

Akçaabat Belediye Meclisi ayrıca, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hak sahiplerinin yerleştirilebilmesi için kadro ihdası yapılması konusunu da karara bağladı. 

akcaabat-belediye-meclisi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler