2. Üniversite isteğine vali Ne Dedi?

2. Üniversite isteğine vali Ne Dedi?

Akçaabat’ın önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ancak bugüne kadar aktif olmayan Akçaabatlılar Vakfı kabuğunu kırmaya başladı.

Akçaabat’ın önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ancak bugüne kadar aktif olmayan Akçaabatlılar Vakfı kabuğunu kırmaya başladı.

Bir süre önce yapılan olağan genel kurulda Başkanlığa Ali Kemal Başaran’ın getirilmesiyle birlikte Akçaabatlılar Vakfı adından söz ettirmeye başladı. Vakıf düzenlediği gecede Akçaabat’ın önde gelen isimlerini bir araya getirmeyi başardı.

Akçaabat Saray Restaurant’ta düzenlenen geceye, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, CHP İl Başkanı Yavuz Karan, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Gecede konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, vakıf yöneticileri tebrik ederek “Türkiye’nin ekonomisine, sporuna, imarına, yapılamasına, turizmine bakıldığı hatta bürokrasisine bakıldığı zaman nüfuzunun hissedildiğini görüyoruz. Trabzon’a bakıldığı zaman hem sporunda, hem turizminde hem de siyasetinde Akçaabat’ın belli bir gücü olduğunu görüyor ve hissediyoruz. Bu gücü ve ağırlığı ortaya koymak için Vakfımızla gayret göstermişler ve vakfa yeni bir enerji vermişler, onları tebrik ediyorum” dedi.

Akçaabat’ta bir seferberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Vali Öz “Akçaabat’ta bakıldığı zaman, tarımsal ve kırsal bir seferberliğe ihtiyaç var. Ancak Turizmde ve yol üstü olma avantajını en iyi değerlendiren ilçelerin başında geliyor” dedi.

Fiilen Üniversite Var…

Vali Öz “Üniversite konusunda aslında tabelası dışından fiilen 2. Bir üniversitemiz Fatih Kampusu ile var. Bunun geliştirilmesi için, gerçekleştirilmesi için bu kamuoyu ile birlikte çalışırız ve seferberlik yaparız” şeklinde konuştu.

Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen gecede yaptığı konuşmada, uzun süredir etkin olmayan Akçaabatlılar Vakfı’nın kabuğunu kıracağının işaretlerini gördüğünü belirtti.  Türkmen “Vakfımız Ali Kemal Beyle bir hareket kazandı. Ali Kemal bey Akçaabat’a 3 dönem Milletvekili olarak hizmet etmiş bir değerimizdir. Gelişi ile birlikte uyuyan bir devi harekete geçirdi. İnşallah aynen bu şekilde devam edecek ve çok güzel şeyler olacak. Hep birlikte bu vakıf yeniden canlandı ve yaşatalım bu vakfı” dedi.

Açılış konuşmasını yapan Ali Kemal Başaran, Akçaabat’ın 2. Üniversitesinin Akçaabat’a kazandırılması gerektiğini vurguladı. Başaran “Kısa sürede Akçaabat için güzel işler yapmaya çalıştık. Bu süre içerisinde 200 bin liraya yakın bir para topladık.  Akçaabat’ta hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

Selami Yardım’ın Adı Verilsin…

Gecede bir istekte bulunan Ali Kemal Başaran “Sayın Valim, Bize yardımcı olun Söğütlü’de bulunan Atletizm Stadı’na rahmetli mevlüt Selami Yardım’ın adını koyalım. Selami Yardım Akçaabat’a çok önemli destekler sağlamıştır. Eğitim için okul yaptırmıştır” dedi.

Geceye katılanlar sanatçı Coşkun Sabah’ın seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile neşeli dakikalar geçirdi.

video-galeri-001.jpg

foto-galeri-001.jpg

Haber ve Görüntü: Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset