2.Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başlıyor

2.Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başlıyor

2.Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başlıyor

AKÇAABAT'LI BAYANLAR MANTAR ÜRETEREK EVLERİNE DESTEK OLACAK

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü nün ortaklaşa düzenlediği İstiridye Mantar Yetiştiriciliği kursunda 2. Eğitim başlıyor.

Akçaabat ta düzenlenen 1.Mantra yetiştiriciliği kursunda 50 Çiftçiye Akçaabat Darıca Mahallesinde uygulamalı mantar kursunda mantar üretimi yapıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU İstiridye Mantar Yetiştiriciliği kurslarının ikincisini düzenliyoruz.

Amacımız ilçemizde fındık ve sebzeciliğin yanında mantar üretimini artırarak tarımsal çeşitliliği ve çiftçilerimizin gelir ve refah seviyelerini artırmaktır.

 Eğitimlerimizin teorik kısmını eğitim salonumuzda uygulamalı eğitimleri Emine BAYRAM a ait Darıca Mahallesindeki mantar seralarında düzenleniyoruz.

15 Ekim Pazartesi günü ikinci Mantar yetiştiriciliği kursumuz başlıyor. Çiftçilerimizin kurlara talebi yüksek birinci Kursumuzu 50 kursiyerin katılımı ile tamamladık ikinci kursumuza  70 başvuru aldık ve eğitimine başlayacağız. Kurslara özellikle ev hanımlarının başvurusu daha yüksek ev işlerinin yanında aile ekonomisine ek gelir getirecek ve rahatlıkla yapılabilecek bir iş.

Eğitimler İl Tarım Orman Müdürlüğü Teknik Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl ÖZTÜRK tarafından verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler