2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası,  Sorunlarla başladı.

2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası, Sorunlarla başladı.

2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası, Sorunlarla başladı.

2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası,  Trabzon’da başladı.

15 Ülkeden yaklaşık 119  sporcunun katıldığı 2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası,  Trabzon’da başladı. Akçaabat Söğütlü Atletizm Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış törenine, Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Sebatspor Başkanı Zeki Öztürk,  İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Avrupa İşitme Engelliler Spor Organizasyonu Başkanı Bjorn  Roine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ve sporcular katıldı.

Trabzon vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin açılışta yaptığı konuşmada, Trabzon’un bir spor kenti olduğunu ve birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını ifade etti. Ertekin “Trabzon spor ile yaşayan ve konuşulan bir kenttir. Yapılacak olan Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası’na katılan sporcuları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Bu turnuvanın huzurlu ve keyifli bir şekilde sonuçlanacaktır. Bu turnuvaya katılan gençlerimizin bölgemizin tarihi ve turistik mekânlarımızı ziyaret edeceklerini umut ediyorum. İleride daha büyük organizasyonlarda buluşmamızı umut ediyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sporcuları 5 bin yıllık tarihi olan Trabzon’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Gümrükçüoğlu “Trabzon Türkiye’nin en önemli spor şehirlerinden birisidir. Tarihi ve kültürel yapısıyla değerli sporcularımızı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Bu şampiyonanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, 2. Si Trabzon’da yapılacak olan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası’nın centilmenlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Arslan “ Ülkemizde daha önce Dünya Engelliler Hentbol  Şampiyonası ve Dünya U 21 kadın ve erkek Basketbol Şampiyonası’nı  başarı ile gerçekleştirdik. Bu günde Trabzon’da Atletizm Gençler Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz. Bu şampiyonanın hazırlanmasında emeği geçen başta valiliğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şampiyonanın işitme engelliler sporuna uluslar arası düzeyde katkı sağlayacak bir şampiyona olur ve centilmenlik tabloları içerisinde gerçekleşir” dedi.

Aralarında Türkiye’ninde bulunduğu ve 3 gün sürecek şampiyonaya Belçika, Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estaonya ve Macaristan, Almanya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Rusya ve İspanya’dan toplam 119 işitme engelli sporcu katılıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da konser verdiği açılışta, yöresel folklor ekibi de bir gösteri sundu.

Açılışta Akçaabat’tan İlçe Spor Müdürü haricinde hiçbir yetkili katılmazken, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in organizasyona devet bile edilmediği öğrenildi. Ses düzeninde sürekli aksaklılar yaşanan açılışta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’nın tesis yetkililerine fırça attığı gözlendi.

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Spor