19 Mayıs Kutlandı

19 Mayıs Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Akçaabat'ta törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Akçaabat'ta törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni, Atatürk parkındaki Atatürk anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun ve sporcular tarafından  çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından  törenlere yağmur muhalefeti nedeniyle Akçaabat Fatih Spor Salonu'nda devam edildi.

Törenlere, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sezer, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engiz Uzun bir konuşma yaptı. Uzun konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, milletimizin varlığını güçlendiren, umutları canlandıran, istiklal mücadelesini fiilen başlatan, yeni bir devletin kuruluşu yolunda atılan ilk adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç alınarak işgale, zulme, emperyalist güçlere karşı verilen bir mücadele, geleceğimizin metni olan cumhuriyetimizin ön sözüdür” dedi.

Törende çeşitli spor dallarındaki sporcular gösteriler sundu.

818c9053.jpg

19-mayis-kutlama.jpg

818c9121.jpg

818c9135.jpg

818c9154.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler