173. Gurur Yılı

173. Gurur Yılı

173. Gurur Yılı

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş yıldönümü Akçaabat’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, İlçe Jandarma komutanı Bnb. Mustafa Selçuk, AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu,  STK Başkanları, daire amirleri, emniyet mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir'in Atatürk anıtına çelenk sunması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama töreninde, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, ülkemizde huz ve güvenin sağlanmasında kamu düzeninin korunmasında, asayiş hizmetlerinin yürütülmesinde 173 yıldır, azimle, kararlıkıkla  başarılı bir şekilde görevini yapan emniyetimizin kuruluşunu kutlamak için buradayız. Bu gün gerçekten de kururluyuz. 173 yıl kolay değildir. Bugün bakıldığında 173 yıl geçmişi olmayan milletler dahi olduğunu görüyoruz. Bizim bir kurumumuz, polis teşkilatımız 173 yaşındadır. Aynı şekilde bizim ülkemizde köklü birçok kurumumuz vardır. Adalet ve ajndarma gibi teşkilatlarımızın da kuruluşları 100 yılar geriye gitmektedir. Bugün Türkiye'miz güçlü ise bu güçlü kurumlar ile güçlüdür. Güçlü bir Türkiye güçlü bir emniyetle olur. Güçlü bir ordu ile, güçlü bir yerel yönetimle, güçlü bir milli eğitim, güçlü bir sağlık teşkilatı, güçlü bir tarım teşkilatı güçlü bir Türkiye demektir. Biz bunu böyle anlıyoruz.  Bugün geldiğimiz konuma baktığımızda, dünyada söz sahibi bir ülkeyiz. Bu ülkenin asayiş ve güveninin sağlanmasında, huzur ortamının tesis edilmesinde, bir çok yatırımcının, turistin gelip ülkemizi ziyaret etmesinde emniyet ve asayiş hizmetleri olmazsa olmazdır. 173 Yıldır ülkemizin huzur ve esenliğinin sağlanmasında özverili bir şekilde çalışan tüm emniyet mensuplarını kutluyorum. Akçaabat'a baktığımızda 75 arkadaşımız ilçemizin huzur ve güveni için cansiperane, gece-gündüz, hafta sonu demeden çalışmaktadırlar. Bu konuda biz ne kadar kendilerine şükranlarımızı sunsak azdır. Buradan tüm emniyet teşkilatının 173. yılını tebrik ediyorum " dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir  yaptı. Pekdemir konuşmasında " Bugün halkımızın güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve Cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.

Törende Polis haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi.

Kutlamalar, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda tebriklerin kabulü ile sona erdi.

Kaymakam Soner Şenel'in Konuşması

Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir'in Konuşması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler