112 istasyonuna Arzu Koç ismi verildi.

112 istasyonuna Arzu Koç ismi verildi.

112 istasyonuna Arzu Koç ismi verildi.

 

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir süre önce faaliyete başlayan 112 acil sağlık istasyonuna  bir süre meydana gelen trafik kazasında yaralanan Acil Tıp Teknikeri Arzu Koç'un ismi yapılan törenle verildi.

Akçaabat  Düzköy Caddesi eski Tekel binasında yapılan törene, Trabzon İl sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Aydın, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Serdar Küçük, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Eray Uslu, İstasyona ismi verilen ATT Arzu koç ve aile ile çok sayıda dağlık personeli katıldı.

Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Acil Sağlık hizmeti sağlığın en zor bölümlerinden birisi olduğunu riskleri de beraberinde getirdiğini ifade etti. Kemal Süleyman "Acil sağlık hizmeti sunmak zor bir iştir. Gecenin bir yarısı hiçte bilmediğiniz tanımadığınız bir yere acil bir şekilde gitmeniz gerekir. Bu sürede dakikalar insanlara saatler gibi gelir. Ne kadar erken gitseniz geç kaldınız gibi düşünürler ve böyle bir zorluğu vardır. Bunun yanında hastaya giderken kaza riski de vardır.  Bu güne kadar ülke genelinde 30 civarında kazada hayatını kaybeden şehidimiz ve  çok sayıda  sakat kalan arkadaşımız var. Dolayısıyla zor  ve zahmetli bir yapılıyor. Burada ki 112 istasyonumuza da bu Trabzon'da meydana gelen bir ambulans kazasında ağır şekilde yaralanan ve uzun süre tedavi gören arkadaşımız Arzu Koç'un adını verdik. Kendisine tekrar geçmiş olsun diliyor  hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Eray Uslu ise, 112 İstasyonuna Arzu Koç ismi verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başhekim Uslu "Trabzon'da 2014 yılında meydana gelen kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve ambulans personellerimizden Arzu Koç ağır şekilde yaralanmıştı. Uzun süren bir tedavi ve rehabilitasyon sonrasında büyük oranda sağlığına kavuştu.  Bu istasyonumuza da Arzu Koç ismini önerdik ve bakanlığımız kabul. İsmin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Törene katılan ATT Arzu Koç ise 112 istasyonuna  isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm sağlık camiasına kazası günler dilediğini ifade etti.

arzu-koc.jpg

torene-katilan-att-arzu-koc-ise-112-istasyonuna--isminin-verilmesinden-duydugu-memnuniyeti-dile-getirerek,-tum-saglik-camiasina-kazasi-gunler-diledigini-ifade-etti2..jpg

torene-katilan-att-arzu-koc-ise-112-istasyonuna--isminin-verilmesinden-duydugu-memnuniyeti-dile-getirerek,-tum-saglik-camiasina-kazasi-gunler-diledigini-ifade-etti1..jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler