103. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ ANLATILDI

103. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ ANLATILDI

103. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ ANLATILDI

103. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ ANLATILDI

 

Akçaabat Belediyesince ‘103. Yılında Sembolleriyle ve Simgeleriyle Çanakkale Zaferi’ adlı konferans düzenlendi.

 

KTÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Köksal’ın konuşmacı olduğu programa, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in yanı sıra daire amirleri ve Akçaabat’ın çeşitli okullarından çok sayıda öğrenci katıldı.

 

103 yıl önceki aynı vatan aşkının aynı savunma ruhunun günümüzde ve her zaman istisnasız Türk Ulusunda mevcut olacağını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Köksal, “ Tarihiyle gurur duyan Türk Milleti savaştığı düşmanların övgüsüne mazhar olmuş bir millettir. Tarihte de günümüzde de sivillerin hayatını korumuş milletlerin dini mabetlerine asla saldırmamıştır. Vatanımızı, hayatlarının baharında daha çocuk denilebilecek yaşlarda toprağa düşen şehitlerimiz korumuştur. 103. Yılında Çanakkale, bir olduğumuzu, yok olmayacağımızı, bölünmeyeceğimizi tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bugün de askerlerimiz aynı kahramanlığı aynı vatanperverliği gösterdiler, her zaman göstereceklerini de tüm dünyaya ilan ettiler. Tarihine sıkı sıkıya bağlı gençlerimizle gurur duyuyor, gelecek nesillerimize ümitle bakıyoruz.” dedi.

 

Program sonunda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında soluksuz dinlediğimiz bir konferans oldu. Atalarımızın kan dökerek aldıkları topraklarımızı bizler bugün muhafaza etmeye gayret gösteriyoruz. Günümüz şartlarında topraklarımızı ancak ilimle, teknolojide ileriye gitmekle, çağı takip etmekle ve araştırıp sorgulamakla koruyabiliriz. Çanakkale Savaşı’nın ruhunu bizlere anlatan KTÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Köksal’a teşekkür ediyorum.” dedi.

2-303.jpg1-251.jpg3-245.jpg

 

Konuşmaların ardından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, günün anısına KTÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Köksal’a plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler