102. Kurtuluş Coşkusu

102. Kurtuluş Coşkusu

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıldönümü, Akçaabat Belediyesince Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıldönümü, Akçaabat Belediyesince Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene; Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güngör ve Serkan Özdemir, siyasi partilerin başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen 102. Yıl kutlama etkinlikleri, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle başladı. Ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri, Ekim, Atatürk Anıtına çelenk sundular. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptı. Başkan Ekim konuşmasında kısaca “Birlik ve beraberlik içinde bayrağımızı, vatanımızı korumalıyız. İsmi destanlara sığmayan adsız kahramanlar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu ülke uğruna şehit olanlar, ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun, rahat uyuyun. Türk ulusu dünyaya şunu kanıtlamıştır. Türk Milleti en güç koşullarda bile yurdunu müdafaa eder ve savunur." İfadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Sevim Şener ‘Türkiye’ , 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hamiyet Şen ise ‘Akçaabat’ım’ adlı şiirleri seslendirdiler.

Program, Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları Ekibi ve Akçaabat Folklor derneği Kız Horon Ekibi izleyenlere muhteşem bir horon gösterisi ile devam etti.

Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında Akçaabat Belediyesince düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından verildi.

Tören sonunda Akçaabat Belediye Erkek Halk Oyunları Ekibi eşliğinde horon halkası kuruldu.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in Akçaabat’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü ilgili konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler