1. Akçaabat'tan

1. Akçaabat'tan

1. Akçaabat'tan

Trabzon genelinde imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmasının erkek öğrenciler için olan ayağı gerçekleştirildi.  Akçaabat İmam hatip Ortaokulu'nun ev sahipliği yaptığı yarışamaya 7 İmam hatip ortaokulu katıldı.

 Yarışmaya Vakfıkebir Hikmet KAAN İmam Hatip Ortaokulu, Tonya İmam Hatip Ortaokulu, Haçkalı Baba İmam Hatip Ortaokulu, Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu, Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu, Beşikdüzü İmam Hatip Ortaokulu ve İsmail Çavuş İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 7 okul katıldı.

    Sunuculuk görevini DKAB öğretmeni Ahmet Güner´in üstlendiği yarışmada saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından okul müdürü Hakan Şentürk bir konuşma yaptı. Şentürk konuşmasında, öncelikle yarışmaya katılan çocukları özgüvenlerinden ötürü tebrik etti. Böylesine bir Kuran-ı Kerim ziyafeti dinlemenin büyük bir mutluluk olduğunu, bu yarışmanın onların hem dini eğitimine hem kişilik gelişimlerine büyük katkıları olduğunu belirtti ve yarışmada kaybeden olmadığını tüm çocukların kazandığını ifade etti.

     Yarışmanın seçici kurul üyeleri arasında Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, KTÜ İlahiyat Fakültesinden Öğr. Gör. Mustafa Kurukız ve Arş. Görv. M. Şükrü Düzcan, Trabzon İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmeni Zekeriya Ocak ve Trabzon Kız İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmeni Ali Fuat Aydın yer aldı.

   Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin verdikleri kararla Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Bilal BALCI Trabzon Batı Bölgesi imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasının birincisi oldu. 1. Olan öğrenci belgesini Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin´in elinden aldı.

akcaabat-1..jpg

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler