Ziraat'ta Altın Zamanı

Ziraat'ta Altın Zamanı

Ziraat'ta Altın Zamanı

Ziraat Bankası yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Hazine Müsteşarlığı güvencesinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına başladı.

Yurtiçi ve yurtdışında yerleşik gerçek kişilerin talepte bulunabileceği Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için altın toplama işlemleri aracı tek banka olan Ziraat Bankası’nın Trabzon Şubesi ve Gülbaharhatun Mahallesi Şubesi tarafından da gerçekleştirilecek.

Ziraat bankası Gülbaharhatun Mahallesi Şubesi’nin 16-18 Ekim tarihlerinde, Trabzon Şubesi’nin de 23-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası toplama işlemlerinde 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek.

Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan altınlar ve reşat altınları hariç 2 yıl vadeli toplanacak altınlarda vergi kesintisi yapılmayacağı belirtilen açıklamada getiri oranı ise yıllık % 2,40 olarak belirlendi.

Vade boyunca nakit getirisi, ara dönemlerde nakit çekme imkanı ve vade sonunda altın imkanı sunan uygulama çerçevesinde müşterilerin istedikleri zaman tahvil/kira sertifikalarını bankaya satabilecekleri kaydedildi.

altin.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler