Ziraat Odası Boş Durmuyor

Ziraat Odası Boş Durmuyor

Ziraat Odası Boş Durmuyor

AKÇAABAT ZİRAAT ODASINDAN ÖRNEK FINDIK BAHÇESİ

Akçaabat Ziraat Odası tarafından Demirci Mahallesinde Yaşar ve Muharrem ERBAŞARAN kardeşlere ait arazide yeni sistem örnek fındık bahçesi tesis edildi. Akçaabat Ziraat Odası Teknik personeli Ziraat  Mühendisi Veysel BAKİ ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  teknik personeli Ziraat Teknikeri Selahattin YILMAZ tarafından dikim uygulaması yapıldı.

Akçaabat Ziraat Odası başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Akçaabat için çok önemli bir nimet olan fındığa gerekli hürmeti maalesef göstermiyoruz. Bundan dolayı da gerekli verimin azamisini değil de asgarisini aldığımızdan şikayet ederek fındıktan geçinemiyoruz  diye  günlük sohbetlerimizi tamamlıyoruz. Ama görülüyor ki biz fındığa gerekli özeni gösterirsek ve bununla ilgili en temel bilimsel gelişmeleri takip ederek bunları yerinde uygularsak fındık bizim için nimet olur ve gerçekten iyi bir geçim kaynağımız olur. Bu bağlamda verim ve kaliteyi artırabilmek için eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. 4.sünü düzenlediğimiz sertifikalı fındık yetiştiriciliği kursu ve 2.   Sini  düzenlediğimiz kivi ve meyve bahçelerinde bakım ve budama ayrıca 7 mahallemizde gece eğitimleri düzenledik. Çiftçimizden gelecek bütün taleplere, bütün girişimlere bizde gönülden destek veriyoruz. Gerçekten büyük bir heyecan ve mutluluk duydum. Önümüzdeki yıllarda Akçaabat’ta fındıkla ilgili eğer verimlilikleri 300 kilogramlara kadar çıkarırsak  diyeceğiz ki bundan 20-30 sene önce biz böyle bir teşebbüste bulunduk ve bunun karşılığını bugün aldık. İnşallah örnek bir bahçe olacak. Hem Akçaabat’ımıza hem de Trabzon’umuza hayırlı olsun.

Fındıkta verimliliği artıracak fındık üreticisinin fındıktan geçimini temin edebilecek şekilde bunu sağlayan bütün girişimlerde biz teknik desteğe varız. Biz elimizden geleni yapacağız” dedi.

untitled-1-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler