Zam Tütüne Yöneltti

Zam Tütüne Yöneltti

Sigaraya yapılan zam, Akçaabat’ta tütün satışı yapan satıcıları sevindirirken; satıcılar zammın ardından satışlarda yüzde 30’lara varan artış olduğunu belirttiler.

Sigaraya yapılan zam, Akçaabat’ta tütün satışı yapan satıcıları sevindirirken; satıcılar zammın ardından satışlarda yüzde 30’lara varan artış olduğunu belirttiler. Genellikle Salı günleri pazarda kurulan seyyar olarak tütün satıcılığı yapan esnafın yüzü gülüyor. Sigara zammının ardından satışların arttığını dile getiren tütün satıcıları, tiryakiler için tütünün sigaraya göre çok daha ucuza mal olduğunu belirtiyor. Tütün fiyatlarının kalitesine göre kilogramı 30 ile 70 TL arasında değiştiğini ifade eden tütün satıcıları, bir kilo tütünden yaklaşık olarak 50 paket sigara çıktığını ve en kaliteli tütünün paketinin bile 1 TL’den daha ucuza mal olduğunu kaydediyor.

Zammın ardından artık vatandaşın paket sigara almaya gücünün yetmediğini öne süren Sercan Gençer adlı bir tiryaki, “Sigara alışkanlığını bırakamıyorum. Zammın ardından paket sigara almaya da gücüm yetmiyor. Zahmetli de olsa, bundan böyle tütün içiyorum. 3-4 paket sigaraya verdiğim parayla 1 kilo tütün alabiliyorum” dedi.

Köylülerin tarlalarında üretip elle kıydıktan sonra kullandıkları sarma tütünün dar gelirli tiryakilerin vazgeçilmezi olduğuna işaret eden tütün satıcıları ise, “Sigaraya yüzde 15-20 oranında zam geldiği için müşteriler fiyatı sabit kalan tütüne yöneldi. Tütünlerin kilosu kalitesine göre 30-70 TL arasında değişiyor. Sigaraya gelen zamlar sonrasında halkımız sarma tütüne büyük ilgi gösteriyor. Sarma tütünü maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlar tercih ediyor. Sigaraya yapılan zammın ardından tütüne yönelen vatandaşlar, bir paket sigarayı yaklaşık 1 TL’ye mal ediyorlar” diye konuşuyor.

Sigara sarma makinesi ve sigara filtrelerinin de satıldığı Salı pazarlarında, vatandaşlar sarma tütün içerek sigara ihtiyaçlarını gideriyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler