Zafer Bayramı Kutlandı

Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü, Akçaabat’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Haber ve Fotoğraflar:

Ali Osman Çoban

 

 

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler, tebriklerin kabulü ile sona erdi.

 

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenlere, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Celal Bozkurt, Binbaşı Okan Uslu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

 

30_agustos_2010_1.jpg

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Eroğlu; "Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 88’nci yıl dönümünde, böyle yüce bir ordunun mensubu olmakla ne kadar gurur duysak azdır. Bu bayram, Türk Milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.

 

Düşmanlar tarafından toprakları işgal edilmiş, ordularının silahları elinden alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllarca devam eden savaşlar neticesinde, bütün kaynakları tükenmiş ve yetişmiş insan gücünü yitirmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından ebedi Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk, milli bir devlet ve kahraman bir ordu çıkartmayı başararak, Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri, 30 Ağustos 1922’de bozguna uğratmıştır.

 

Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer, asil Türk Milletinin ve onun kahraman ordusunun, Ulu Önder Atatürk’ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesidir” dedi.

 

30_agustos_2010_6.jpg

 

30_agustos_2010_2.jpg

 

30_agustos_2010_4.jpg

 

30_agustos_2010_3.jpg

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mehmet Eroğlu.

 

30_agustos_2010_5.jpg

Günün sunuculuğu yapan Uzman Jandarma Çavuş Bilal Köksal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler