Zafer Bayramı Coşkusu

Zafer Bayramı Coşkusu

Türk Silahlı Kuvvetleri Günü ve Zafer Bayramı’nın 86’ncı yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Günü ve Zafer Bayramı’nın 86’ncı yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Çelenk Sunma Töreni

İlçemizdeki törenlerin ilki her zaman olduğu gibi Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Kaymakam Erol Özkan, Garnizon komutanı Binbaşı Okan Uslu, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Er-aslan ve Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Paşa Ayas’ın hazır bulunduğu törene mahalli ve mülke erkân da katıldı.

Kaymakam Erol Özkan’ın anıta çelenk sunması ile başlayan törende daha sonra başta Garnizon Komutanı Binbaşı Okan Uslu olmak üzere askeri, mülki ve mahalli erkân da çelenklerini anıta sundu.

Ulu Önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını takiben İstiklal Marşı eşliğinde göndere şanlı bayrağımızın çekildiği töre-nin sunuculuğunu Uzman Jandarma Çavuş İlker Özgüven yaptı.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmayı Jandarma Teğmen Süleyman Abaza-oğlu yaptı.

Abazaoğlu’nun “30 Ağustos 1922 yılında Anadolu’daki Türk varlığına kastedenlere gereken cevabın verildiği Türk milletinin hürriyet ve istiklâl mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan zaferle eşsiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türkler’in değil, dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olduğuna” vurgu yaptı.

Kutlamaların Kabulü

Atatürk Parkı’nda saat 10.00’-da gerçekleştirilen törenin ardın-dan ise Garnizon komutanı Bin-başı Okan Uslu, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde kutlamaları kabul etti.

Birçok kamu kurum ve kuruluşunun yetkilisinin hazır bulunduğu törene siyasî partilerin ilçe temsilcileri de ilgi gösterdi.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, MHP İlçe Başkanı İsmet Kırali, Anavatan Partisi İlçe Başkanı Ali Köroğlu ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Osman Hacısalihoğlu çelenk sunma töreninde yan yana yer almalarına rağmen, resepsiyonda yan yana emlemeye özen gösterdiler.

Vatandaşlardan ilgi

Zafer Bayramı törenlerine vatandaşlar da ilgi gösterdi. Atatürk Anıtı önündeki törende birçok vatandaşımız askerlerle birlikte hazır bulundu.

Askerlerin bu onurlu günlerinde verilen resepsiyonun ikramlarını karşılayan Damla Pastaneleri de Mehmetçiklere duyulan minnet hissini farklı şekilde ifade edenler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler