Yürütmeyi Durdurma Kararı

Yürütmeyi Durdurma Kararı

Trabzon Valiliği tarafından Yıldızlı Beldesindeki Tarımsal Alan niteliğinde olduğu gerekçesiyle verdiği karar için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

     Trabzon İdare Mahkemesi, İl Tarım Müdürlüğü Toprak Koruma Kurulu'nun, içerisinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 936 adet konut inşaatının da bulunduğu Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesindeki arazinin, ''tarım arazisi'' olduğu yönündeki kararının yürütmesini durdurdu.

Yıldızlı Belediye Başkanlığı'nın, Toprak Koruma Kurulu'nun, 75 hektarlık arazinin tarım arazisi olduğu yönündeki işlemi üzerine Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava karara bağlandı.

Kararda, dava dosyasında bulunan bilgi ve belgeler ile bilirkişi raporu değerlendirilerek, içerisinde TOKİ'nin 936 adet konut inşaatının da bulunduğu arazinin, Trabzon ve çevresi bakımından toprak niteliği, eğimi ve bitki örtüsü dikkate alındığında, mutlak korunması gereken alanlar içerisinde yer almadığı, alanın yoğun yapılaşma baskısı altında kaldığından tarımsal vasfının arındırılması gerektiği sonucuna varıldığı belirtildi.

Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği ifade edilen kararda, yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler