YURTKUR'dan Öğrencilere Müjde

YURTKUR'dan Öğrencilere Müjde

YURTKUR'dan 1,5 milyon öğrenciye burs ve kredi desteği verileceği öğrenildi.


Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, "İsteyen her öğrenciye katkı ve öğrenim kredisi vereceğiz" dedi. YURTKUR, 1 milyon 508 bin 496 öğrenciye burs, katkı ve öğrenim kredisi veriyor, 255 bin 500 öğrenciye de barınma imkanı sağlıyor.

 - Başvuruların başladığı YURTKUR’un, geçen öğretim dönemindeki öğrenci yurtlarının 255 bin 500 olan kapasitesi 2011- 2012 öğretim döneminde Ocak ayına kadar yapılacak çalışmalarla 50 bin daha yükseltilecek. 81 il, 116 ilçedeki toplam 288 yurtta toplam kapasitenin 300 bini aşacağını belirten YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, bu dönemde yüksek öğrenim öğrencilerine 240 TL, master yapanlara 480 TL ve doktora yapanlara ise 720 TL verildiğini hatırlattı. Hasan Albayrak, tamamı YURTKUR tarafından karşılanan öğrenci harçlarına ilişkin katkı kredisinden ise 538 bin 496 öğrencinin yararlandırıldığını açıkladı. Albayrak, aylık olarak 240 TL olan öğrenim kredisi ücretlerinin de 643 bin 364 öğrenciye verildiğini söyledi. Albayrak, isteyen her öğrenciye katkı kredisi ve öğrenim kredisi imkanının sağlanacağını da belirtti. 12 Eylül’de başlayacak yeni dönem için barınma, burs, katkı ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını kaydeden Albayrak, "İsteyen her öğrenciye katkı ve öğrenim kredisi vereceğiz" dedi.

Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, ve yüksek lisans) öğrencilerinin, kurumun ’www.kyk.gov.tr’ veya ’http://www.kyk.gov.tr’ adresindeki internet sayfasından devam eden yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları, 7 Ağustos’ta mesai bitiminde sona erecek. 2011- 2012 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler; ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren, yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvuruları 19 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında kurumun ’www.kyk.gov.tr’ adresindeki internet sayfasından yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim