Yurt Temeli Törenle Atıldı.

Yurt Temeli Törenle Atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Akçaabat Fatih Eğitim Fakültesi Kampüsü içerisinde inşa edilecek olan 650 kişilik yurdun temeli törenle atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Akçaabat Fatih Eğitim Fakültesi Kampüsü içerisinde inşa edilecek olan 650 kişilik yurdun temeli törenle atıldı.

Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katıldığı tmele atma töreninde, Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, Trabzon  Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat belediye başkanı Şefik Türkmen, Söğütlü belediye Başkanı Metin Gedikli, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Bayraktar, Akçaabat ilçesi Söğütlü beldesinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Fatih Eğitim Fakültesi kampüsünde yapılan 650 kişilik öğrenci yurdunun temel atma töreninin ardından basın mensuplarının soruları cevaplandırdı. Kentsel dönüşümü tüm Türkiye'de seferberlik haline getirdiklerini anlatan Bayraktar, "17 Ağustos 2013'de Bursa Yıldırım'da, Türkiye'de 45 vilayete kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacağız ve 90 bine yakın birim konutun yıkımı olacak. Bu en büyük adımlarımızdan bir tanesidir. Kentsel dönüşümü afet odaklı, afet eksenli olarak tüm Türkiye'de seferberlik haline getirdik. Vatandaşlarımız tarafından çok ciddi şekilde 'yapılar depreme dayanıklı mıdır, değil midir?' şeklinde müracaatta bulunuluyor. Bu müracaatta yaklaşık 30 bini buldu." dedi.

 

Önümüzdeki 20 yıl içerisinde 6 milyon 500 bin konutu yıkacaklarını ifade eden Bayraktar, "Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda iş yapıyoruz. Kredi ve kira yardımı yapıyoruz, her türlü vatandaşımıza yardım ediyoruz. Kentsel dönüşümü tüm Türkiye'de vatandaşların gönüllüğünü, rızası ve talebi artırmak ve bu dönüşümü seferberlik halinde getirmek suretiyle 20 yıl içerisinde 6 milyon 500 bin riskli konutu dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yapı denetimi çalışmaları hakkındaki bir soruya da cevaplandıran Bakan Bayraktar, "Yapı denetimi bildiğiniz gibi tüm Türkiye'de yaygınlaştı. Bu yaygınlaşma sonrasında binalarda kalite arttı. Ama bu yeterli değil. Çok daha titiz bir çalışmayla ruhsatları kolaylaştıracağız, denetimi daha çok arttıracağız. Onun için otokontrol sistemini getiriyoruz. Denetim sistemini bu sayede bundan sonra artıracağız, bu sayede binalar mühendislik, mimarlık hizmeti almış, afete dayalı binalar olacak." dedi

akcaabat-yurt-insaat-temeli1.jpg

akcaabat-yurt-insaat-temeli.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler