Yurt inşaatı son sürat

Yurt inşaatı son sürat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fatih eğitim Fakültesi yerleşkesinde yapımı devam eden bin 200 öğrenci kapasiteli yurdun yapımı tamamlanmak üzere

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fatih eğitim Fakültesi yerleşkesinde yapımı devam eden bin 200 öğrenci kapasiteli yurdun yapımı tamamlanmak üzere. İhale bedeli 20 milyon 464 bin lira olan yurdun tamamlandıktan sonra kız öğrencilere hizmet vereceği öğrenildi.

İçerdiği sosyal donatılarla beraber kendi kendisine yetebilen bir tesis olacak yurt bloklarında, sosyal tesis, giriş kontrol ünitesi ve gerekli görülen teknik mahaller (trafo, jeneratör, su deposu vb.) bulunuyor.

Yurt bloklarında odalar, engelli öğrenci odası ve 3 kişilik yatak odalarından oluşuyor. Yatak odalarında banyo-lavabo-wc bulunuyor. Her odada mini buzdolabı yer alacak, yatak katlarında planlanan kat ofislerinde öğrenci kullanımı için çamaşır ve kurutma makinesi ihtiyaca göre kaç adet olduğu belirlenip konumlandırılacak.

Öte yandan Trabzon’da yapımı devam eden öğrenci yurtlarının tamamlanmasıyla yurt kapasitesinin 11 bine ulaşması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler