Yunusoğlu'ndan MHP'ye Ziyaret

Yunusoğlu'ndan MHP'ye Ziyaret

Millîyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, beraberinde MHP İl Başkanı Nihat Birinci’yle birlikte Akçaabat İlçe Başkanlığı’na bir ziyarette bulundu.

Başkanlığa yeni getirilen Adnan Çelik’e ilk ziyaretinde bulunan milletvekili Yunusoğlu’nun parti binasında il genel meclis üyesi İsmet Kırali ve Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli karşıladı. Seçim öncesi çeşitli açıklamalarda bulunan Yunusoğlu, MHP genel merkezinde bir yıldan beri AR-GE masasının çeşitli çalışmalar yürüttüğünü, kurulan 18 adet komisyonda MHP’deki milletvekillerinin tümü görev alarak milleti ilgilendiren hazırlıklar yaptıklarını belirtti. Bu hazırlıkların 2011 yılı başında sonlandırıldığını kaydeden Yunusoğlu, 28 Ocak 2011 tarihinde Devlet Bahçeli’nin siyasi partiler arasında ilk olarak 2011 genel seçim beyannamesini yayınladığını belirtti. Yunusoğlu, seçim beyannamesinin halka çeşitli yollarla tanıtılacağını anlatarak, MHP’nin iktidara geldiğinde yapacaklarından söz etti.

 

“EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK, YOKSULLUK VE YOLSUZLUKTUR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilk hamlede bu konuya çözüm ürettiğini söyleyen Yunusoğlu, “İşsizliğin ortadan kalkması için MHP, her yıl %7 kalkınma hızını Türkiye’ye ulaştırmak suretiyle 700 bin kişiye iş imkânı temin edecek bir çalışma başlatmıştır. MHP 2011’den başlayarak, 2023 yılına kadar Türk Milletinde 3 dönem tek başına iktidar istemektedir. Bu iktidarın birinci dönemi tamamen bir onarım dönemi, ikinci dönemi gelişme dönemi, üçüncü dönemi ise, bölgesinde ve küresel bazda lider Türkiye’yi yaratma dönemi olacaktır. Türkiye’de işsiz hiçbir vatandaşımız kalmayacaktır. İş sahibi olmayan her ailenin en az bir ferdine iş temin edeceğiz. İş temin edilemeyen ailelere iş temin edileceği zamana kadar yaklaşık asgari ücretin yarısı kadar sosyal yardım karşılıksız olarak devlet tarafından o ailelere verilecektir.” dedi.

 

“YOKSUL AİLELERE HİLAL KART UYGULAMASI”

Yunusoğlu MHP’nin seçim beyannamesinde bulunan Hilal Kart uygulamasını şöyle anlattı, “Her muhtaç aileye Hilal Kart uygulaması olacaktır. Her yoksul aileye harcama yapabilmesi için Hilal Kart dağıtılacaktır. Bu kartı ancak mahallelerindeki küçük esnaftan alışveriş yapmaları imkanı sağlanacak. İlköğretimde ve ortaöğretimde öğrenci okutan bütün ailelerin annelerine her ay yoksulluk derecesine göre asgari 50 TL’den başlamak suretiyle aile yardımı yapılacaktır.”

 

“MUHTARLAR ASGARİ ÜCRET ALACAK”

Yunusoğlu muhtarlar içinse maaşlarının asgari ücrete çıkarılacağını söyleyerek şunları söyledi, “Muhtarların bugünkü maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. İhtiyar heyeti görev alan her kişiye de 150 TL daha iyi çalışma, daha iyi hizmet edebilmeleri için ücret tahakkuk edilecektir. Bütün bunlar sosyal yardımın yoksul ailelerden tabana yayılmasını gerçekleştirecek ve ekonomik sorunlar bu şekilde halledilecektir.”

 

Yunusoğlu sözlerini şu şekilde noktaladı: “Daha mutlu bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, daha mutlu Türk insanına kavuşabilmek MHP’nin bu programlarını hayata geçirebilmesi imkânını elde edebilmesi maksadıyla Türk Milletinden tek başına iktidar istemektedir. Bu vesileyle bütün MHP teşkilatları seçime hazırlık içerisindedir.”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset