Yorum Yazarken Dikkat

Yorum Yazarken Dikkat

İnternet sitelerine yorum yazarken dikkatli olun..

İnternet sitelerinde yorum yaparken dikkat edin, kendinizi bir anda mahkemede bulabilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay, eBay'de yorum yazmanın dahi kişiyi mahkemelik edebileceğini ortaya koydu.

42 yaşındaki Chris Read, eBay üzerinden bir Samsung telefonu satın aldı. Ancak eline ulaşan ürün hiç de beklediği gibi değildi; zira Chris Read'e satın aldığı telefonun başka bir modeli gönderilmişti. Bu da yetmezmiş gibi Read'in eline ulaşan telefon, eBay'de tanımlandığı gibi iyi durumda değildi.

Elindeki ürünü hemen eBay'deki 26 yaşındaki satıcı Joel Jones'a geri gönderen Chris Read, Joel Jones'tan parasını geri istedi. Ancak bununla da yetinmeyen Chris Read, Joel Jones için "Jones'ın hesabında bulunan ürünler hiç de sunulduğu gibi değil ve kötü durumda." şeklinde negatif anlam taşıyan bir geri bildirim mesajı yolladı.

İşte olaylar da tam bu noktada patlak verdi. Chris Read'in bu mesajı yazmasının hemen ardından Joel Jones, söz konusu negatif geri bildirimin işlerine zarar verdiği gerekçesiyle Chris Read'den bu olumsuz yorumu derhal ortadan kaldırmasını istedi ve bu yorum kaldırılmadığı taktirde Joel Jones, olayı mahkemeye kadar taşıyacağını da söylemeden edemedi.

Bu olayın ardından Daily Telegraph'a konuşan Chris Read, Joel Jones'ten aldığı bu mesaj karşısında şok geçirdiğini; ancak yazdığı yorumu kesinlikle geri çekmeyeceğinin altını çizdi.

Joel Jones'a göre eğer bir alıcı ürününü beğenmediyse, ürünü kendisine geri göndererek parasını hemen geri alabilir. Fakat bunun yanında Chris Read'in kendi hesabına negatif geri bildirim göndermesine tepki gösteren Jones, bu yorumun eBay'deki saygınlığını gölgeleyeceğinden olayı mahkemeye taşıdığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler