Yolcu Ücretlerine Zam

Yolcu Ücretlerine Zam

Akçaabat’ta yolcu taşımacılığının yapıldığı minibüs hatlarında uygulanan ücret tarifesi zamlandı.

 

Akçaabat’ta yolcu taşımacılığının yapıldığı minibüs hatlarında uygulanan ücret tarifesi zamlandı. Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 8 Haziran 2011 tarihinden itibaren uygulanmakta olan ücret tarifesinin zamlanması yönünde Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne yaptığı teklif, birlik tarafından onay gördü ve ücret tarifesine ortalama yüzde 12,5 oranında zam yapıldı.

koy-minibusleri.jpgHem sahil güzergâhında hem de ilçemizin köyleri ve Düzköy ilçesi ile bağlı köylerine yapılan yolcu taşımacılığında fiyatları arttıran yeni tarife hafta içerisinde uygulanmaya başlanacak.

Yeni tarifeye göre Akçaabat-Trabzon arası yolcu taşıma ücreti 2,25 liraya çıkarken, köy hatlarında ise en uzak güzergâh olan Çayırbağı’na gidiş de 6,40 lira oldu.

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, yaklaşık iki yıl aradan sonra girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle zam kararı almak zorunda kaldıklarını belirterek, bu zamda da vatandaşları düşündüklerini söyledi. Oda Başkanı Şentürk, 8 Haziran 2011 tarihinden bu yana akaryakıta yüzde 22 oranında zam geldiğini, trafik sigortalarının ücretinin ide yüzde 300’ü aşan bir oranda zamlandığını, araçlara kış lastiği zorunluluğu getirilerek yeni masraf kapılarının açıldığını hatırlatarak, “Yeni tarife şoför esnafını da vatandaşı da mağdur etmeyecektir.” dedi.

Şentürk, zamlı tarifenin tüm minibüslerde onaylı olması gerektiğini de vurgulayarak, fotokopiyle çoğaltılmış tarifelerin bulunduğu araçların zamlı tarifeyi uygulamayacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler