Yol Çalışmaları Sürüyor

Yol Çalışmaları Sürüyor

Akçaabat-Trabzon Karayolu’nun Yıldızlı yol ayrımından Derecik Beldesi’ne kadar olan 6,5 kilometrelik yolun duble yol yapmak için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.



Mustafa Cumur’un milletvekilliği sırasında programa alınması için yoğun çaba gösterdiği yolun seçim öncesinde başlayan çalışmaları halen Yıldızlı’nın belde merkezi ile Sera Gölü arasında kalan diliminde yoğunlaştırılmış durumda.

yildizli-yol4.jpg

Çalışmaların başlangıç hızı, yapım işinin planlanan süreçten daha kısa bir zamanda gerçekleştirileceğinin göstergesi oldu.

2003-2010 yılları arasında Trabzon genelinde 85 kilometre bölünmüş yol yapan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün 2011 yılı içerisinde gerçekleştireceği yapım çalışması ile Yıldızlı Derecik Duble Yolu dahil olmak üzere toplam 23 kilometrelik bölünmüş yol inşa edecek. Trabzon’un toplam bölünmüş yol uzunluğu ise 2010 yılı itibariyle 158 kilometre.

yildizli-yol3.jpg

Öte yandan Akçaabat Söğütlü arası ve Söğütlü Yıldızlı arasındaki toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı işleri için açılan ihale sonuçlandı. Yer tesliminden itibaren 500 gün içerisinde tamamlanması gereken yapım işi çerçevesinden 183 bin metreküp yarma ve yan ariyet kazısı, 48 bin metreküp ocak ariyet kazısı, 15 bin metreküp zayıf zemin kazısı, 55 bin 186 metreküp sanat yapısı kazısı yapılacak. 20 bin 834 metreküp beton duvar ve 43 bin 823 metreküp moloz taş duvar inşa edilecek. 5 bin metreküp istifsiz taş dolgu, 5 bin 343 metreküp istifli taş dolgu gerçekleştirilecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler