Yılın Ahisi Akçaabat'tan

Yılın Ahisi Akçaabat'tan

Türkiye’de Yılın Ahisi seçilen Akçaabatlı kayık ustası 85 yaşındaki Ali Saraç’a ödülü devlet töreniyle verildi...

Türkiye’de Yılın Ahisi seçilen Akçaabatlı kayık ustası 85 yaşındaki Ali Saraç, ödülünü Kırşehir'de düzenlenen törende Başbakan Binali Yıldırım'ın elinden aldı.

30. Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi’nde düzenlenen törende Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kayık ustası olarak çalışan ve Türkiye'nin Ahisi seçilen 85 yaşındaki Ali Saraç, ödülünü Başbakan Binali Yıldırım'ın elinden aldı.

30. Ahilik Haftası kutlama törenine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya da hazır bulundu.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı kayıtlı olan Ali Saraç’ın bir kez daha kendilerini onurlandırmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Oda Başkanı Yaşar Sivrikaya,  “Her yıl olduğu gibi bu yılda her ilden çıkan 3’er aday valilik komisyonlarınca çıkan karardan 1’e iniyor ve bu isimler iller tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bildiriliyor. Bakanlıktaki komiteden çıkan sonuç itibarıyla da Ali Saraç amcamızda 81 isimin arasından çıkarak bize büyük bir onur ve gurur yaşattı.” dedi.

Bundan 4 yıl önce yine Akçaabatlı esnaflarımızdan Cevdet Şen’in Trabzon da yılın ahisi seçildiğini hatırlatan Sivrikaya, “Bu ödüller Akçaabat esnafının ne kadar doğru ne kadar dürüst ve Ahilik geleneğine ne kadar bağlı olduklarının göstergesidir. Bu vesile ile bütün esnafımın Ahilik Haftası’nı kutlar bol kazançlar ve sağlıklı günler geçirmelerini yüce Rabbimden dilerim.” dedi.

tumunu-koyalim-(1).jpg

tumunu-koyalim.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler