Yıldızlı'da Yol Binaya Dayandı

Yıldızlı'da Yol Binaya Dayandı

Yıldızlı'da Yol Binaya Dayandı

500 milyon liralık tartışmalı kavşak için ilk adım atıldı

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi’nde Karadeniz Sahil Yolu’nu Kanuni Bulvarı’na taşıyacak olan tünellerin girişinde planlanan Yonca Kavşak’a bağlantı yolları büyük oranda tamamlandı. Sahil kısmında Mirapark ve üçyıldız mobilya binalarının arka kısmında yol nerdeyse tamamlandı. Üçyıldızl mobilya binasının girişine kadar tamamlanan  yol binaya kadar dayandı.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, “Bu bir süreç. Kamulaştırması biten binaların yıkımı yapılıyor. En sıka sürede kavşağın inşaatına başlamak istiyoruz.” dedi.

akcaabat-yildizli-kavsak.jpg

akcaabat--yildizli1.jpg

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi’nde planlanan Yonca Kavşak’la ilgili mahkeme süreci 20 aydır devam ediyor. Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden kamulaştırma davalarının ne zaman sona ereceği bilinmezken, kamulaştırmaları tamamlanan ve mahkemeleri sona eren ilk binanın yıkımına ise birkaçgün önce başlandı.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, kamulaştırmalar karara bağlanır bağlanmaz bina yıkımlarının gerçekleşeceğini belirterek, “Bu bir süreç. Bazı davalar erken bitiyor bazıları uzun sürüyor. Kamulaştırmaları tamamlanan yani mahkemesi sona eren binaların yıkımına başlandı. Bu yıkımlar ne zaman biter bilemiyoruz. Ama bir an önce bitirip kavşağın yapımına başlamak istiyoruz” dedi.

 

İlgili firma tarafından başlanan yıkımlarda kamulaştırması tamamlanan tüm binaların kısa sürede yıkılacağı ve yonca olarak tabir edilen kavşağın yapımına başlanacağı belirtildi. Yıldızlı kavşağında yapılacak çalışma ile Akyazı tünellerine direk geçiş sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler