Yıldızlarda Üçüncü, Büyüklerde İkinci Olduk

Yıldızlarda Üçüncü, Büyüklerde İkinci Olduk

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu il Temsilciliği ile Trabzon Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünce 2014 yılı faaliyet programında yer alan geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kulüpler arası Halk oyunları yarışması Akçaabat Fatih Kapalı Spor Salonunda yapıl

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu il Temsilciliği ile Trabzon Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünce 2014 yılı faaliyet programında yer alan geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kulüpler arası Halk oyunları yarışması Akçaabat Fatih Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Akçaabat Belediyesi ev sahibi olmasından dolayı jüri üyelerine ve tüm katılımcı ekiplere Akçaabat’ın tanıtıcı broşürleri, cd ve dergilerinden oluşan çanta hediye etti. Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulubü yarışmaya bu yıl yıldızlar, gençler ve büyükler geleneksel dalda olmak üzere 3 kategoride katıldı. Belediye Gençlik ve Spor Kulübünü yarışmalara Halk oyunları usta öğreticileri Gökhan Koç ve Volkan Küçük hazırladı.

Bir hayli heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmada dereceye giren ekipler şu şekilde oluştu: Minikler geleneksel dalda Beşikdüzü Gençlikspor Kulubü 87.00 puanla birinci, Taka Müzik Gençlikspor Kulübü 85.33 puanla ikinci; Yıldızlar geleneksel dalda Tonya Gençlik Spor Kulübü 89.33 puanla birinci olurken Beşikdüzü Gençlik Spor Kulübü 87.66 puanla ikinci, Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 87.33 puanla üçüncü oldu.

Gençler geleneksel stilize dalda Beşikdüzü Gençlik Spor Kulübü 89 puanla birinciliği göğüsledi. Akçaabat Gençlik ve Spor Kulübü ise 82.66 puan aldı. Büyükler geleneksel dalda ise sonuçlar şöyle oldu. Trabzon Folklor Gençlikspor Kulübü 91.33 puanla birinci olurken, Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 89.66 puanla ikinci oldu. Diğer kategorilerde ise sonuçlar şu şekildeydi. Yıldızlar düzenlemeli dalda Taka Spor Kulübü 86 puanla birinci, gençler düzenlemeli dalda İmece Gençlikspor Kulübü 88.66 puanla birinci, büyükler düzenlemeli dalda Trabzon Folklor Gençlikspor Kulübü 90.33 puanla birinci oldu. Müsabakalarda dereceye giren ekipler, daha sonra belirlenecek tarihte düzenlenecek bölge yarışmasına katılacaklar.

 

 img_0099.jpg

Halk oyunları  yarışmasında dereceye giren Taka Müzik ve Halkoyunları Spor Kulübüne kupasını Akçaabat Belediye Kültür  Müdürü Turan Bektaşoğlu verdi.

img_0100.jpg

img_0105.jpg

Akçaabat Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yıldız takımı il üçüncüsü oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat