Yetkililer Göreve

Yetkililer Göreve

Akçaabat'ta Trafik Yoğunluğu

Söğütlü Köprüsü'nü geçtikten sonra Düzköy Yolu'na dönecek araçlar için ayrılan yanaşma şeridinin tek araç sığacak ve ancak 5 araca hizmet verecek şekilde inşa edilmesi, bu alana giremeyen araçların Söğütlü yönünde karayolunun sol şeridini neredeyse işlemez hale geliyor.

Bu durum kimi zaman araçların Trabzon tarafında Fatih Eğitim Kavşağı'na, Akçaabat’ın her iki yönünde de Fatih Stadyumu altına kadar kuyruklar oluşturmasına neden oluyor.

 

Akçaabat sahil geçişini kullanmak zorunda kalan transit araçlar uzun kuyruklarda beklemek zorunda ada kalıyor. Öte yandan Haçkalı Baba devlet Hastanesi önüne inşa edilmesi planlanan köprülü üst geçidin ise akıbeti merak konusu oldu. Bazı siyasilerin karşı çıktığı projenin iptal edildiği dedikoduları da halk arasında dolaşıyor. Bu çalışma ile ilgili Akçaabat siyasetçilerinin hiçbir açıklama yapmamaları da manidar bulunuyor.

Çözüm Üreten Yok…

Akçaabat trafiğinin her geçen gün trafiğe yeni araçlar katılmasına karşılık yol için başta siyasiler olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve Karayolları’nın hiç bir çözüm önerisi sunmaması ve proje üretmemesi ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Öte yandan Akçaabat’ın arka kesiminden geçmesi planlanan yeni yolda ise çalışmalar uzun süredir durmuş durumda. Bir çok yerinde kamulaştırması yapılan ve altyapısı yapılan yolun da akıbetinin Trabzon’da uzun yıllar kamuoyunu meşgul eden ve yaklaşık 20 yılda tamamlanan  Tanjant yolunun akıbeti gibi olmasından endişe ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler