Yetim-Der Sevindirdi

Yetim-Der Sevindirdi

Trabzon’da yetim ve muhtaç ailelere kumanya yardımı

Türkiye ile beraber birçok ülkede yardım faaliyetleri yürüten Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Ramazan ayı dolayısıyla Trabzon’da yetim ve muhtaç ailelere kumanya yardımında bulundu.

Merkezi Almanya'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Ramazan 2016 programı dâhilinde Trabzon'da bulunan yetim ve muhtaç onlarca aileye Ramazan kumanyası ulaştırdı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Trabzon İl Koordinatörlüğü aracılığı ile önceki sene olduğu gibi bu yıl da tespit edilen yetim ve muhtaçlara, Avrupa Yetim-Der'in göndermiş olduğu Ramazan kumanyaları teslim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları platformu Trabzon İl Koordinatörü Mustafa Akyol, Ramazan ayı dolayısıyla yetim ve muhtaç aileler yardım eli uzatan Yetim-Der yetkililerine teşekkür etti.

Ramazan ayı çalışmaları kapsamında daha önce tespit edilen ile yeni eklenen muhtaç ve yetimlere yardım paketlerini birinci elden teslim ettiklerini belirten Akyol,  "Daha önce evlerinde ziyaret ederek tespit ettiğimiz yetim, dul ve yardıma muhtaç ailelere yine yerinde yardımlarını ulaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.

iyiler “miskin, yetim ve esire yemeği severek yedirirler”

Kuranı Kerim insan suresinde iyiler “miskin, yetim ve esire yemeği severek yedirirler, sizi sırf Allah rızası için yediriyoruz, sizden bir karşılık istemiyoruz” derler, ayetlerini hatırlatan Akyol, “rahmet ve bereket ayı mübarek Ramazan, muhtaç durumda olan kardeşlerimize merhamet ile yardım etmek, sofralarının ve iyiliklerin bereketlenmesine vesile olmak için güzel bir fırsattır. Bu hayırlar maneviyat ile beraber Ramazan ayında artar,  zikrettiğimiz ayetlerden de ihsanların yıl boyu devam etmesi gerektiği anlaşılabilir. Tabii ki toplum da önemli bir ihtiyacı karşılayan bu hizmetleri devam etmesi için desteklemelidir. Zor durumda olan insanlar için de bu yardımlar çok anlam ifade ediyor.” diye konuştu.

Hayırseverlere de seslenen Peygamber Sevdalıları Platformu Trabzon İl Koordinatörü Mustafa Akyol, zengin ile fakir arasında köprü gibi görev yaptıklarını ifade ederek, zekât, fitre ve diğer yardımları isteyen hayırseverlerle muhtaçlara beraber ulaşmaya hazır olduklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler