Yeşil-Sarılı Kulüp hentbol branşında çıta yükseltti

Yeşil-Sarılı Kulüp hentbol branşında çıta yükseltti

Akçaabat Tütünspor Kulübü’nün Başkanı Fazıl Tuylu dün basın toplantısı düzenledi.

4 YILLIK SÜREÇTE NELER OLDU?

Akçaabat Tütünspor Kulübü’nün Başkanı Fazıl Tuylu dün basın toplantısı düzenledi. Bu sezon hentbol takımının Süper Lige yükselme play-off maçları oynadığını hatırlatan Başkan Tuylu, görevde oldukları 4 yıl boyunca iyi işlere imza attıklarına inandıklarını söyledi. Akçaabat Tütünspor’un artık Türkiye’ye açıldığını belirten Başkan Tuylu, hentbol branşında hedeflerinin Avrupa olduğunu vurgu yaptı. Tuylu şunları söyledi; “14 Şubat 1957 tarihinde Hüseyin Reis ve 7 emekçi arkadaş tarafından kurulan Tütünspor, 2010 yılı itibarı ile yönetimi tarafımızı geçmiş olup 4 yıl boyunca elimizden geldiği kadar onların bırakmış olduğu ayağa kaldırmış olduğu bu bayrağı taşımak için elimizden geleni yaptık.”

 

“SPOR KULÜBÜ OLDUK”

“Bugün buralardaysak ne mutlu bize diye düşünüyorum. 2010 yılında kayyum aşamasına gelen kulübümüzün sporcuları dağıtılmış, yönetime talip olmayan, borçları olan kulübü bize devredildiğinde nasıl yaparız diye düşünerek yönetici arkadaşlarımız ile beraber fedakârlıklarımızı sonuna kadar sağlayıp yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde futbol kulübü olan Akçaabat Tütünspor’u bugün gelinen noktada spor kulübü haline getirmiş olduk. Futbolla uğraşmasına rağmen biz buna hentbol ve güreşi ilave ettik. Ve ilerleyen zaman dilimde inşallah diğer salon sporlarını da değerlendireceğiz. Tabi ki ekonomik bütçemiz doğrultusunda.”

 

“SÜPER LİGE YÜKSELEBİLİRDİK”

“2011 yılında kurmuş olduğumuz hentbol takımının bugün Türkiye 1.Ligi’nde oynaması gerçekten ilçemiz ve Trabzon sporu için çok büyük bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. 2013-2014 sezonunda Türkiye Hentbol 1.Ligi’nde mücadele eden takımımız ligi altıncı bitirmiş olup ilk 8’e kalarak play-off’lara gitmişti. Yarı finale giderken sevgili arkadaşım kardeşim, dostum gelecekte Akçaabat sporuna çok büyük hizmetlerde bulunacak olduğuna inandığım Özkan Arslan ‘nasıl gidiyorsak öyle gelebiliriz demişti’.Nasıl gitmişsek yine öyle geldik ama 8 takımın arasında. Devler ile mücadele ettik. Bu gururu yaşatan Özkan Aslan, teknik ekibimize, sporcularımıza ve yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum.”

 

“ÇITAYI YÜKSELTTİK”

“Yapılan bu çalışma ciddi anlamda Akçaabat Tütünspor’da çıta yükseltmiştir. Tütünspor futbol kulübü olmaktan spor kulübüne oradan da lokalbazdan genel Türkiye’yi kapsayan bir yapıya kavuşmuştur. Bu çıta bundan sonra aşağıya inmeyecektir, inmemelidir. 2011 yılında ki kongrede ben şu sözü vermiştim; Tütünspor bir kere spor kulübü olacak. Bunu sağladık Tütünspor bir gün naklen görüntüye çıkacak demiştim iki müsabakamız Türkiye genelinde Çay Tv ile beraber naklen yayınlandı. Bu başarı küçümsenecek bir başarı değildir. Bu başarın altında yatan çok değerli emek çok değerli başarı çalışmalar vardır. Hepsini saygı ile karşılıyorum ve teşekkür ediyorum.”

 

“HER YERDE TAKDİR ALDIK”

“Gidemediğin yer senin değildir sözünden hareketle her gittiğimiz yerde taktir aldık, destek aldık. Tütünspor, Türkiye kulübü olmuştur ve hedef Avrupa’dır. Bu hayal değildir. Gerçekten takımızın duruşu, oyunu, aynı şekilde yöneticilerimizin tavrı, federasyonun tavrı takdire şayandi. Biz Anakra’dan çok büyük kazanımlar ile geri geldik. Bize bu yolculukta destek olan herkese sonsuz teşekkürediyorum.” Başkan Tuylu güreş ve futbol branşları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Tuylu şöyle devam etti; “Geçen yıl ilk defa güreşte müsabakalara çıktık. Yıldız ve minik kızlarımızda Türkiye ikinciliğimiz var. İki tane de Türkiye üçüncülüğümüz var.”

 

“GÜREŞTE DE İDDİALIYIZ”

“İki sporcumuz geçen yazın ve ara tatilde milli takım kampına katılmıştır. İnşallah bu sene orada ki çalışmalarınızda müsabakalara yönlendirerek deneyimlerini ile şampiyon olacaklar. Hedef miniklerde Türkiye şampiyonluğu. Erkeklerde 14-18 Mayıs’ta Sivas’ta müsabakalar yapılacak. Minik takım 17-29 Mayıs’ta Karabük’te müsabakalara çıkacak. Futbolda ise biz A takım nezlinde el frenini çektik, yerimizi korumaya çalışıyoruz. Bunu yaparken alt yapıya önem veriyoruz. Alt yapıda ciddi çalışmalarımız var. 5 tane hocamız ve koordinatörüm ile beraber çalışmalar yapıyorlar. Bütün ‘U’ gruplarda play-off oynadık, bazılarında kıl payı play-off’ları kaçırdık. Şu anda U13 müsabakalarımız devam ediyor. Hedef U 13’te Trabzon’u temsil etmek. 7 oyuncumuz ise Milli takımın listesindedir. Bundan da gurur duyuyoruz.”

 

“SALON SORUNUNU ÇÖZEMEDİK”

Salon konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Tuylu, “Geçen yıl hentbolda maçlarımızı Çarşıbaşı'nda oynadık. Bu yıl Beşikdüzü'nde oynadık. Akçaabat'ta sahaların olmaması olan sahaların da nizami olmaması nedeniyle oralarda müsabaka yapamıyoruz. Akçaabat Belediye başkanımız bize bu konuda yardımcı olacağını, buradaki sahayı tamir edip nizami konuma getirmeye çalışacağını söyledi. İnşallah seneye maçlarımızı burada oynayacağız, olmazsa 19 Mayıs Spor Salonu’nda maçlarımızı oynayacağız” dedi. 17-24 Mayıs'ta genel kurul yapacaklarını da duyuran Tuylu, “Şimdiden seçilecek olan başkan ve yöneticileri tebrik ediyorum. Ben devam edip etmeme konusunda henüz kararımı vermedim. Bayrağı buraya kadar taşıdık bundan sonrası hayırlısı. Eğer bir aday çıkmazsa biz yine buradayız” dedi.

 

“TARLAMIZDAN ELLERİNİ ÇEKSİNLER”

Hazırlık grubu maçlarına bu yıl takım çıkarmayacaklarını da söyleyen Tuylu, “Bunun nedeni futbolcularımızın lisanları geçici yapılıyor. Karar yetkileri ailelerinde olduğu için onları elimizde tutamıyoruz. Geçen yıl bunun acısını yaşadık. Bu yıl o çocukları göstermemek için liglere çıkarmıyoruz. Biz uğraşacağız, yaşı müsaade olmadığı için sporcuyu başkasına kaptıracağız. Bu emek hırsızlığıdır, lütfen bizim tarlamızdan ellerini çeksinler. Emek hırsızlığı yapılmasın. Biz buna izin vermeyeceğiz, diğer kulüplerden de bunu istiyoruz. Trabzon'da 120 civarı kulüp var. Bunların 90 tanesi futbolla iştigal ediyor. Ben rica ediyorum, kulüpler salonlara insinler. İdmanocağı'nı voleybolda Süper Lig'e çıktıkları için tebrik ediyorum. Diğer kulüplerden de bunu bekliyorum. Bu rekabeti artırır, kaliteyi yükseltir. Bu yalnız Tütünspor ve İdmanocağı ile olacak iş değil. Bize destek olsunlar biz de onlara destek olur onlarla yardımlaşırız.” AYŞEGÜL ÇAKMAK

video-icin-tikla-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Spor