Yerli Malı Haftası Etkinliği

Yerli Malı Haftası Etkinliği

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.

 

 

Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen programa, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Gerigelmez, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, kendi malını üretmeyen ülkelerin gelişme olanağının çok zor olduğunu belirterek, "Ülke olarak kendi mallarımızı üretmeli, bu ürettiklerimizi en iyi şekilde dışarıya pazarlamalıyız. Ancak bu şekilde kendi ekonomimize ve ülke ekonomisine katkı sağlamış oluruz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Gerigelmez ise Halk Eğitim Müdürü olarak vatandaşların eksik gördükleri alanlarda kurs ve diğer etkinlikler düzenleyerek bu eksiklikleri tamamlamayı amaçladıklarını ifade etti.

 Gerigelmez, hafta dolayısıyla yöreye ait yemekler hazırladıklarını kaydederek, "Halk Eğitim Merkezi olarak sadece yemekler değil yöresel olarak giyeceklerimiz ve diğer unutulmaya yüz tutmuş sanatsal eserlerimizi yaşatmalı ve bunlardan ekonomimize katkı sağlamalıyız. Halkımızın sosyal ve kültürel konularda daha gelişmesini sağlamaya çalışmalıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler