Yereli Yaşat ki Merkez Çalışsın

Yereli Yaşat ki Merkez Çalışsın

Yazıcı Bahçecik ve Erdoğdu Mahallesinde esnaf ve Pazar ziyaretlerinde bulundu.


Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren MHP Trabzon Milletvekili adayı H.Nurcan Yazıcı Bahçecik ve Erdoğdu Mahallesinde esnaf ve pazar ziyaretlerinde bulundu.

"KÖYLÜYÜ BİTİRDİLER ÜRETİME DARBE İNDİRDİLER"

"Trabzon'da pazarlar bomboş.. Köylü elinde kalan üç-beş ürünü bile satamaz halde. Umutla geldiği şehirden hayal kırıklığı ile" ayrılıyor diyen MHP Trabzon Milletvekili adayı Hayriye Nurcan Yazıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KÖYLÜ ARTIK NE ÜRETEBİLİYOR NE DE SATABİLİYOR

Trabzon'da, Köylü-kentli arasındaki arz-talep durumunu yansıtan köy-mahalle- pazarları, bugüne kadar maalesef her iki tarafı da memnun etmekten uzak bir nitelikte gerçekleşmekte; Kırsal kesimdeki kadınlar, kent pazarlarında ürünlerini pazarlarlarken, kentten kaynaklanan bazı sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bunlardan en önemlisi; pazaryerlerinin temizliği, ışıklandırılması, satıcıların yağmurdan ve güneşten korunması için üstlerinin kapatılması, ürünlerin sağlıklı olarak fiyatlandırılmaması gibi. Pazarlar bomboş, pazarda ki satıcı köy kadınları günün sonunda, ürünlerini satamamış olarak köylerine dönmekte. Bu boş dönüş insanımı, üretimden uzaklaştırmakta. Böylece, büyük marketler küçük bakkaldan sonra köylümü de yutmakta.

 

yazici.jpg

 

ÜRETCİ YOKSULLAŞIYOR

Hâlbuki son yıllarda büyük ölçekli tarımsal üretimlerde kimyasal ve sentetik ürünlerin kullanılması, tarımsal ve hayvansal ürünlerin fabrikasyon üretiminde lezzet, sağlık ve estetiğin kaybolması nedeniyle, kırsal kesimde küçük ölçekli olarak üretilen ürünlere talebin daha da çok artması ve bu ürünlerin sağlıklı olarak pazarlandırılması gerekmez mi? Pazar'ın; pazarlaması sıfırlanmış durumda, 'üretici' satıcısı da gittikçe yoksullaştırılıyor. Kulakları sağırlaşmış, büyük hesaplardan yerelini göremeyen yöneticilerin, bu konuda ki duyarsızlığı ise halkımız tarafından fazlası ile değerlendiriliyor biline.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset