Derviş ALTUNTAŞ

Derviş ALTUNTAŞ

YENİ UMUT OLSUN

 “Cumhuriyetle yaşıtız” ibaresi tuttu. Ama icaplarını yerine getirebildik mi?

 Akçaabat Sebatspor Kulübü son yıllarda düştüğü duruma belki de Cumhuriyet dönemi boyunca düşmemiştir. Bu dönem zarfında ekonomik olarak sıkıntı çekmiş olabilir ama camianın kendi içerisinde bu kadar birbirlerinin ayağını kaydırmaya çalıştığı bir dönem görüldüğünü sanmıyorum. 

 Hafta sonu kongre yapıldı ama yazık ki yazık… Eminim ki amatör kulüplerde bile daha heyecanlı kongreler oluyordur.  Saat 11.00’de başlayacağı açıklanan kongre için o saatte kulüpte 20 kişi var veya yok. AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş ve CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir dışında hiçbir siyasi parti temsilcisi yok. Mülki amirlerden sadece Başkan Türkmen'in çiçeği var, zaten kongrede tek çiçek vardı. Nerde 14 belediye başkanımız amatör kulüplerin temsilcileri.

 Kongre tutanaklarına ise 65 kişinin genel kurula gelip imza attığı yazıldı. Genel kurulda kullanılan oy sayısı sadece 35. Yönetime aday olan listede kaç isim var peki, 50 küsur! Bu sayılar kongrenin ne derece sönük geçtiğinin bir işareti olsa gerek. 

 Kongrenin en önemli olayı Erkan Akbulut’un çıkıp medeni bir şekilde tanık olduğu bir olayı genel kurulda açıklaması oldu. Bu cesaretinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. İddia ettiği olay doğrudur yanlıştır onu bilemem, ama iddia ettiği ve savunduğu bir konuyu bu kulübün en etkili organlarına açık açık anlattı. Bir de bunu kahve köşelerinde ahkam kesip genel kurulda süt dökmüş kedi rolü oynayanlar çıkıp yapabilse. 

 Gelelim yeni listeye…

 Yeni Yönetim Kurulu listesinin camianın beklediği bir liste olduğunu söyleyemeyiz. Bu listede ne şartı olursa olsun Cemil Kalkışım olmalı idi. Neden kabul görmedi veya ikna edilemedi? Birilerinin çıkıp bunu açıklaması lazım. Listeye genel olarak bakıldığı zaman içlerinde ekonomik olarak güçlü kişi yok gibi (Başkan hariç). Hatta ekonomik gücü olmayıp kulüp işleri için koşturacak kişiler de yok denecek kadar az.  İnşallah bu görüşümde yanılırım.

 Yönetimin görev dağılımını bir hafta sonraya atmasına da bir anlam verebilmiş değilim. 
 

 Sonuç  olarak tüm Akçaabatlılar olarak bu yönetimin yanında olmak her Akçaabatlıyım diyenin görevi olmalıdır. Yönetimde olan kişileri sevelim sevmeyelim, elimizden gelen desteği esirgememeliyiz. Sayın Başkan Ağanoğlu’nun işi zor. Ama aldığı tüm zor görevleri başarıyla yerine getirmiş bir isim. Birçok kişinin yapmaya cesaret edemediği işi üstlendi. Bize, ona destek olmak görevi düşer. Başarılar sayın Başkan.

Önceki ve Sonraki Yazılar