Yeni  Mahalle’nin isyanı sürüyor

Yeni Mahalle’nin isyanı sürüyor

Yeni Mahalle’nin isyanı sürüyor

Akçaabat Belediyesi’nin karayolu yapılacak alana İmar Kanunu’nun 18. maddesine dayanarak imar uygulaması yapması sonucu kamulaştırma bedeli almalarını engellediğini iddia eden Yeni Mahalleliler, Akçaabat Belediyesi’ni mahkeme kararlarını hiçe saymakla itham ettiler.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı’nın iç kesimlerinden geçirdiği yolla ilgili olarak tüm yerleşim birimlerinde kamulaştırma yapmış ve kamulaştırdığı yerlerin bedellerini ödemiş olmasına rağmen, Akçaabat Belediyesi’nin yaptığı imar uygulaması ile kendilerini bu haktan mahrum ettiğini ileri süren mahalleliler, konunun aktarıldığı yerel mahkemenin imar uygulamasını bozma kararına rağmen belediyenin geri adım atmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Trabzon İdare Mahkemesi’nin kendileri lehine verdiği kararı Danıştay 6. Dairesi’nde temyize götüren Akçaabat Belediyesi’nin buradan da oybirliğiyle çıkan 18. madde uygulamasının kaldırılması yönündeki kararı 1,5 yıldır uygulamamasına olan isyanlarını sürdüren mahalle sakinleri konuyla ilgili olarak 27 Eylül Pazar günü bir basın açıklaması daha yaptılar.

Mahalle sakinleri, gelinen süreçte Karayolları’nın imar uygulamasının iptalinin gerçekleşmesi halinde kamulaştırma bedeli ödemeye hazır olduğunu, hakları olan bedeli alma yolunda önlerindeki tek direnen ve engel olmak için çaba gösteren kurumun Akçaabat Belediyesi olduğunu belirterek, şunları söylediler:

“Karayolları ağında olan Trabzon ve Akçaabat’ı bütünleştiren 2. Tanjant yolunun tümü kamulaştırma programında olmasına rağmen maalesef Akçaabat’ta halen kamulaştırma sorunu devam ediyor.

Karayolları kanununa göre kamulaştırmak zorunluluğu olmasına rağmen Akçaabat Belediyesi, Yeni Mahalle ve Çolaklı Mahallesi’nde imar uygulaması yaparak kamulaştırmanın önünü kesti. Karayolları kamulaştırma yapmak istiyor ama Akçaabat Belediyesi şu an için tamamen engel durumda.

Trabzon İdari Mahkemesi’ne açtığımız imar uygulamasının iptaliyle ilgili davayı kazandık. Belediye geri adım atmadı, Danıştay’a itiraz etti. 1,5 yıl sonra Danıştay imar uygulamasını oy birliğiyle iptal etti. Bu kararın üzerinden de onca zaman geçmesine rağmen Akçaabat Belediyesi tapuda gerekli düzenlemeyi yapmayarak mağduriyetimizin devam etmesine sebebiyet verdi. Başkan Türkmen’in mahkeme kararını uygulamaması üzerine yargılanmasını talep ettik ama ilgili makamlar soruşturma izni vermediklerinden mevcut durumda bir değişiklik olmadı.”

videogaleri-001.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler