Yeni Mahalleli Adem Seis "belediye Mahkeme Kararını Uygulasın"

Yeni Mahalleli Adem Seis "belediye Mahkeme Kararını Uygulasın"

Yeni Mahalleli Adem Seis "belediye Mahkeme Kararını Uygulasın"

Akçaabat Belediyesi, İmar Kanunu’nun 18. maddesine istinaden imar düzenlemesi yaptığı Yeni Mahalle’de karşı karşıya geldiği vatandaşlardan biri olan Sait Günaydın tarafından açılan davada mahkeme Günaydın’ı haklı buldu.

Verilen mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyen mahalle sakini ve aynı zamanda İmar Uygulaması mağduru Adem Seis verilen kararın uygulanmasını istedi. Adem Seis “Akçaabat Belediyesi İmar Kanununun 18. Maddesi’ne dayanarak yapmış olduğu uygulaması yerel mahkeme ve Danıştay tarafından iptal edilmiştir. Bu karara itiraz eden Akçaabat belediyesinin bu itirazı da mahkemece haklı bulunmayarak ret edilmiştir. Şimdi Akçaabat Belediyesi Anayasa’nın ilgili maddesine göre idare yargı kararlarını geciktirmeksizin 30 gün içerisinde uygulaması gerekmektedir. Yani geriye dönük işlemleri yeniden yapması gerekmektedir. Bu işleme sonucu 18 uygulaması hükümsüzdür. Biz Akçaabat Belediyesi’nden mahkeme kararını uygulamasını bekliyoruz”

 

Akçaabat belediyesinin bugüne kadar mahkeme kararlarını uygulamadığına dikkat çeken mahalle sakini Adem Seis “Bu karar Akçaabat Belediyesi’ne tebliğ edildikten sonra uygulamaya geçilmesini bekliyoruz. Hukuk devletinde yapılması gereken neyse biz bunu istiyoruz” dedi.

Verilen kararlara rağmen Akçaabat Belediyesi’nin Yenimahalle’de Piknik Sokak’ta güç kullanarak yol açma çalışması yapmaya kalması manidar olduğunu ifade eden Seis “Akçaabat Belediyesi maalesef mahkeme kararlarını hiçe sayarak hareket etmektedir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler