Yazık Değil Mi?

Yazık Değil Mi?

Yazık Değil Mi?

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Karadeniz sahil yolu geçişinde yayaların karşıdan karşıya geçebilmesi için birçok yerde üst geçit yapıldı. Trafiğin sıkışmaması için geçmişte yapılan yaya geçitlerinin birçoğu kaldırılarak yerine üst geçitler yapıldı. Bu durum ilçede yaşayan yaşlı ve engellilere büyük zorluklar yaşatırken vatandaşların yaşadığı bu zorluğu belgeler nitelikte bir an yaşandı.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nin hemen yanında bulunan üst geçitten geçemeyecek durumda olan bir engelli vatandaş yoldan karşıya geçmek zorunda bırakılıyor. Elinde koltuk değnekleriyle büyük bir zorlukla karşıya geçmeye çalışan engelli vatandaş hem canını koruyup hem de hızlıca geçişini tamamlamaya çalışıyor.

Kullanışı mümkün olmayan üst geçitlerden yaşlı ve engellilerin nasıl geçebileceği hiç düşünülmezken vatandaşlar konuyla ilgili yetkililerin çözüm bulmasını bekliyor.

Hastanenin hemen yanında bulunan üst geçit kullanışsız bir biçimde tasarlanırken yaşlı ya da engelliler üst geçitleri kullanamıyor.  Bu üst geçitleri kullanamayıp yolun karşısına geçmeye çalışan birçok vatandaşımız hayatını kaybettiği gibi çok sayıda vatandaşımız da sakat kalmıştı.

akcaabat-yaylacik-ust-gecit.jpg

Haber :Berkant Parlak/61medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler