Yaylada sevinç

Yaylada sevinç

Akçaabat ile Düzköylüler tarafından kullanılan Maçka ilçesi sınırlarında yer alan Kalecik, Mile ve İstaliya isimli yaylaların elektrik özlemi sona erdi

Aykut Belediye Başkanı Muhammet Topaloğlu’nun o zamanlar köy olan Aykut’a muhtarlık yaptığı 1991 yılında hazırlattığı proje, Aykut belediye, Muhammet Topaloğlu da Belediye başkanı olduktan sonra tam 16 yıl aradan sonra yapılabildi.
Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Düzköy Belediye Başkanı Mehmet Akkaya, Aykut Belediye Başkanı Muhammet Topaloğlu, Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Doğanköy Belediye Başkanı Kâzım Atmaca, Çal belediye Başkanı Mehmet Tayar, İl Genel Meclisi Üyesi Halil İncehasan, Üçgedik Muhtarı Dursun Yeşilaras, Acısu Muhtarı Tahsin Çelik, Demirkapı Muhtarı Mehmet Öztürk, Düzköy Ak parti İlçe Başkanı Yılmaz Ankara ve Tedaş Akçaabat İşletme Başmühendisi Hasan İncehasan’ın katıldığı törenle 7 Temmuz Cumartesi günü üç yaylaya elektrik verilmeye başlandı.

Akçaabat’a bağlı Ambarcık, Demirkapı, Akdamar, Yeşiltepe, Akören, Fıstıklı, Bozdoğan ve Kirazlık köyleri ile Dörtyol beldesi Erikli Mahallesi’nden, Düzköy’e bağlı Aykut Beldesi ve Gökçeler köyü’nden vatandaşların kullandığı yaylalardaki toplam 80 haneye elektrik getiren proje 94 bin YTL’ye mal oldu. Şebekenin işçilik masrafları ise yaylacılar tarafından karşılandı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Trabzon milletvekili Mustafa Cumur, hükümetlerinin verdiği hizmetlerde yerleşim birimi farkı gözetilmediği ve hizmete susayan herkesin ihtiyaçlarının giderildiğini belirterek, “Yıllardır sürüncemede olan bir işi daha nihayete erdirmiş olmaktan ötürü mutluyuz.” Dedi.
Aykut Belediye Başkanı Muhammet Topaloğlu ise yıllardır süren özlemleri sonucunda kavuştukları elektrik konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti. Muhtar iken başlattığı projenin belediye başkanlığı zamanında da açılışına katılmanın kendisini sevindirdiğini belirten Topaloğlu Mustafa Cumur ve Asım Aykan başta olmak üzere tüm Trabzon Milletvekillerine, TEDAŞ Genel müdürü Haşim Keklik, Genel Müdür yardımcısı Abdullah Atalay ile Daire başkanları Muhammet maden ve Sami Kovancı’nın yanı sıra TEDAŞ’ın yerel yetkililerine de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler