Yatırımlar Yerinde İncelendi

Yatırımlar Yerinde İncelendi

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN şehir gezisiyle beraber yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

     

            Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN şehir gezisiyle beraber basını bilgilendirdi. Şehir turuyla başlayan gezi sırasıyla Akçaabat sahil parktaki köprü yapımı, yenilenen cumhuriyet parkı, hizmete açılan gençlik merkezi, Akçaabat meyve ve sebze hali, hamam çimeni çarşı inşaatı, Atatürk parkı, yaylacık sahili yürüyüş bandı, yaylacık futbol sahası, Tarihi Ortamahalle ve son olarak Akçatepe Sivriburun Dağ Evleri ile devam etti.   

            Türkmen, Akçatepe Sivriburun Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; şeffaf belediyecilik anlayışının önemine vurgu yapan başkan TÜRKMEN,  Akçaabat Belediyesi çalışmalarının bir kısmını basınla birlikte yerinde gezerek basını ve kamuoyunu bilgilendirdi. Toplantıda Ak parti Akçaabat ilçe başkanı Ahmet Ziya ÖZTÜRK ve yöneticiler ile Belediye meclis üyeleri yer aldı.

 

GEZİ PROGRAMINDA YER ALAN ÇALIŞMALAR

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmen-sehir-gezisiyle-beraber-basini-bilgilendirdi7.jpg 

SAHİL YAYA YOLU KÖPRÜSÜNÜN KAPLANMASI

2004 yılında inşa edilen sahil yaya yolu köprüsünün daha estetik bir görünüme kavuşturulabilmesi için doğal taşla kaplaması yapılmıştır.(ihale bedeli 115.500-00-TL)

 

CUMHURİYET PARKI DÜZENLEME

Balıkçı barınağının yanında bulunan Cumhuriyet Parkı’nda yenileme çalışmaları devam ediyor.

Parkın mevcut taş parkesi sökülerek beton parkeyle yeniden döşenmiş olup daha sonra elektrik tesisatı yenilenerek aydınlatması yapılacaktır. Cumhuriyet Parkı’ndaki çocuk alanı büyütülerek yeni oyun grupları ilave edilecektir.

GENÇLİK MERKEZİ

Festival alanımızın yanında, Belediyemiz- Türk Telekom İşbirliği ve Spor Toto teşkilatının katkılarıyla, içerisinde 20x 50 ebatlarındaki sahası ve resim- müzik çalışma odaları ile gençlerimizin her türlü spor ve sanatsal faaliyetlerini yapabilecekleri bir GENÇLİK MERKEZİ’nin yapımı, tamamlanmıştır. Çevre düzenlemesi de yapılan tesis, şehrimiz gençlerine hizmet vermek üzere açılmıştır.

TOPTANCI HALİ

Festival Alanı yanında TOPTANCI HAL YERİ olarak düzenlenen alanda, toptancı halimiz esnafımıza düzenli bir şekilde hizmet vermektedir. Geçen yıl içerisinde sahanın asfaltlanması yapılmıştır.

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmen-sehir-gezisiyle-beraber-basini-bilgilendirdi.jpg

 

HAMAM ÇİMENİ ÇARŞI PROJESİ

Meyve Sebze Pazarımızın da bulunduğu Temel Aslan Sitesinin olduğu kesim geçmişte derme çatma bir şekilde yapılmış olup günümüz şartlarında hizmet vermekten uzak ilkel bir durumda kalmıştır. Buradaki iş yerlerinin yıkılarak yeniden yapılması zorunlu hale gelmişti. Belediyemizce hazırlanan projeler doğrultusunda 1. Kısmı yıkılarak inşaat ihalesi ‘Hamam Çimeni Çarşı İnşaatı’ olarak ( 3.889.000,00 -TL) yapılmıştır. Halen inşaat devam etmektedir. İkinci kısım yeni ihale edilmiş olup çalışmalar başlatılmıştır. İkinci kısmın ihale bedeli 3.385.000,00- TL dir. 

Bu çarşı tamamlandığında içerisinde 100 adetten fazla iş yeri, yaklaşık 5000 m2’lik kapalı otopark ile Kültür ve Sosyal Tesislerin bulunacağı modern bir çarşı ortaya çıkacak ve bölgemiz için örnek bir tesis olacaktır. Bu çarşının çevre düzenlemesi ile birlikte toplam keşfi yaklaşık 10 milyondur.

           

ATATÜRK PARKININ YENİDEN DÜZENLENMESİ

            Şehrimizin tören alanı olarak ta kullanılmakta olan Atatürk Parkımız işlevini daha rahat yerine getirebilmesi için hazırlanan projeye göre ihale edilmek suretiyle  (ihale bedeli 209.100,00TL) yeniden düzenlenmektedir.

YAYLACIK YÜRÜYÜŞ BANDI

Sahil yürüyüş yollarının gelecekte doğuda Söğütlü merkezine, batıda Darıca merkezine kadar uzatılması planlanmaktadır. Bu doğrultuda Yaylacık Mahallesi Sahilinde yürüyüş yolu yapımı çalışmaları devam etmektedir.

Halkımızın spor yapması için bulabildiğimiz uygun yerlere spor ve kondisyon aletleri parkları yapılmaktadır.

Belediyemizce yapılan ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları sonucu şehrimizin SAHİL kesimi güzel bir görünüm almıştır. Bu güzel görünümün daha iyiye giderek sürdürülebilmesi için gereken titizlik gösterilmektedir.

 

FUTBOL SAHASI VE EK TESİSLERİ

            Şehrimizde, amatör futbol kulüplerimiz ve gençlerimizin spor yapabilmesi için bir sahaya ihtiyaç bulunmaktadır. Bunun için Kireçhane Deresinin doğu tarafında yeni doldurulan yaklaşık 50 dönümlük alanda bir futbol sahası ile yanında soyunma giyinme yerleri, lokal ve çay bahçesinden oluşacak tesislerin yapılma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca burada hazırlanan projeye göre, voleybol, basketbol, hentbol, tenis sahaları gibi sportif mekanlar ile amfi tiyatro ve gezinti alanları yapılacaktır.

 

ORTA MAHALLEDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmen-sehir-gezisiyle-beraber-basini-bilgilendirdi2.jpg 

            ORTA MAHALLE SİT ALANI ’nın yeniden canlandırılarak turizme kazandırılması yönündeki çalışmalarımız sürdürülmektedir.

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmen-sehir-gezisiyle-beraber-basini-bilgilendirdi4.jpg

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmen-sehir-gezisiyle-beraber-basini-bilgilendirdi4.20130621143010.jpg

Bu amaçla önceki yıllarda bu Mahallemizde Sırt Sokak boyunca 4 adet bina satın alınmıştır. Satın alınan ilk binanın restorasyonu, çevre düzenlemesi tamamlanmış ve iç donanım malzemeleri satın alınmıştır. Yan yana olan 2. ve 3. Binaların inşaatları tamamlanmak üzeredir. Bu binalardan biri 10 odalı bir konaklama yeri, diğeri ise yeme içme yeri olarak değerlendirilecektir.

Dördüncü binanın restorasyonu ile bahçesinde yapılacak iki adet binanın inşaatları ihale edilmiş olup halen devam etmektedir. Burada yeni yapılan iki adet binadan biri 8 odalı bir konaklama yeri, diğeri ise yeme içme yeri olacaktır.

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmen-sehir-gezisiyle-beraber-basini-bilgilendirdi3.jpg

Orta Mahallede yapılmakta olan işlerin toplam keşfi 2.5 milyon TL civarındadır. Restorasyonu tamamlanan binalar KÜLTÜR VE TURİZM amaçlı olarak kullanılacaklardır.

Belediyemiz Tarihi Kentler Birliğinin üyesidir. Bu birliğin düzenlemiş olduğu etkinliklere katılarak işbirliği ve aydınlatıcı imkânlarından yararlanılarak elimizde kalan tarihi mirasımızı korumaya çalışıyoruz.

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmen-sehir-gezisiyle-beraber-basini-bilgilendirdi44.jpg

AKÇATEPE TESİSLERİ

Bölgemiz için Turizm, öncelikli sektör haline gelmiştir. Turizm sektörüne katkıda bulunmak ve şehrimiz halkının gezinti, piknik ihtiyacını karşılamak amacıyla şehre 8 km. mesafedeki SİVRİBURUN Bölgesinde yaklaşık 30 dönümlük bir alan üzerinde yapılan Akçatepe Tesisleri gezinti ve piknik için gelenlere hizmet vermektedir. Akçatepe dağ evleri için hazırlanan projeler Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunularak  300 bin TL hibe kredi sağlanmıştır. Dağ evlerinin (24 adet) ihalesi yaklaşık 1.5 Milyon TL ye yapılmış olup halen inşaatları devam etmektedir. Lokanta, kafeterya, kırkahvesi ve dağ evlerinden oluşan Akçatepe Tesisleri’nin işletmesi ihale edilmiş olup halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.

SONUÇ OLARAK;

Bugün yürüyen, işleyen, iş yapan ve çevresinde ÖRNEK ALINAN bir belediyeyiz. Gelişmiş şehirlerde neler varsa, bizde de onların olmasını istiyoruz. İnsanlarımız güzel hizmetlere layıktır. Bu hizmetleri yapacak bilgi, tecrübe ve kararlılığa sahibiz. Halkımızla el ele ve birlik içerisinde oldukça başaramayacağımız hiç bir iş yoktur. 

Bize her zaman destek veren değerli halkımıza, kurum ve kuruluşlara ve fedakar personelimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Kaynak:Belediye Basın Birimi

                                                            

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler