Yaşar Başkan Uyardı

Yaşar Başkan Uyardı

Bayram mı kutluyoruz, savaş mı yapıyoruz?

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, bayramda bilinçsizce kullanılan silahların insan hayatını olumsuz yönde tehdit ettiğini ve yetkililerin bir an önce bilinçsizce silahlanma konusunda bir çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Sivrikaya, “Bilinçsiz silah atışı hayatı olumsuz tehdit ediyor. Akçaabat’ta özellikle son zamanlarda insanlar, hayatın her anında silah kullanmaya başladı. Düğün ve asker uğurlamalarında ve özellikle de bayram sabahları havaya ateş etme olayları arttı.  Maalesef bu artışlar neticesinde üzücü olaylara şahit oluyoruz ve sonrasında kaza oldu diyoruz. Havaya ateş edilmezse kaza kurşunu adam öldürür mü? Bu nasıl iş? Dünyada var mı bunun bir örneği?  Bayram mı kutluyoruz, savaş mı yapıyoruz? Bu magandalıktan başka bir şey değildir.  Havaya sıkılan her mermi her zaman da boş alana düşmüyor. Bazen canlara kastediyorlar. Faili var mı? Yok, bulunamadı. Ya ölene yazık değil mi, onun ne günahı vardı? Sen mermiyi havaya sık, adam ölsün, sende keyfine bak, bu nasıl adamlık bu nasıl bir vicdandır?

Bu bayramda da maalesef yaşadık bu üzücü olayları. Tüfekten atılan saçmalar kafamıza yağmur gibi yağdı.. Kaza mermileri de öyle. Kimi evimizin çatısına, kimi arabamıza, kimi canımıza kastetti. Her bayram bu böyle. Artık böyle bayram istemiyoruz. Silahla bayram kutlanmaz. Biz nerde yaşıyoruz? Bu devleti idare eden yetkililer bu konuda ne yapıyor? Bölgemizin ekonomisi şu anda turizm ile ayakta duruyor. Özellikle Arap turistler köy ve yaylaları tercih ediyor. Bırakın şehrin göbeğinde Arap turistlerin de yoğun olduğu yerlerde de bu böyle. Bu turistleri biz burada nasıl tutacağız? Böyle vurdumduymazlık olursa onları da Ruslar gibi kaçıracağız. Ondan sonra ekonomimiz bozuk diyeceksiniz. Bu konuda acilen tedbirler alınmalı. Özellikle de Cami hocalarımıza ve muhtarlarımıza çok görev düşüyor. Mülki amirlerle emniyetimiz ve jandarmamız bu konuda çok ama çok ciddi bir çalışma içine girmeleri gerekir. Halkımız bu konuda bilgilendirilmeli. Havaya sıkılan her merminin bir canı tehlikeye soktuğunu bu kişilere anlatmalıyız. Havaya silah atmama konusunda toplum olarak harekete geçilmesi gerektiğini insanların basın yoluyla reklamlarla bilgilendirilmesi gerektiğini artık silahların susmasının vaktinin geldiğini düşünüyorum.  Silah atışların da son zamanlarda çok aşırıya kaçıldı ve tehlike artmaya başladı. Buradan bütün yetkilileri uyarıyorum canlar yanmadan tedbirler alınsın yoksa yarın çok geç olur.” dedi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler