Yardım Toprağa Verildi

Yardım Toprağa Verildi

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 76 yaşında vefat eden Akçaabat Sebatspor'un onursal başkanı Mevlüt Selami Yardım, İstanbul'da toprağa verildi.

Yardım'ın cenazesi, Altunizade İlahiyat Vakfı Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda defnedildi. 

Türk spor kamuoyunda izler bırakan Yardım'ı, son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. 

Akçaabat Sebatspor ve Trabzonspor camiasından çok sayıda ismin de katıldığı cenaze töreninde, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanı sıra, çok sayıda spor kulübünün eski ve yeni yöneticisi, spor adamları, gazeteciler, eski futbolcular, ailesi, yakınları ve sevenleri, Yardım'ı son yolculuğuna uğurladı. 

Cenaze törenine Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, başkan vekili Lutfi Arıboğan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da çelenk gönderdi. 

-MANDIRALI: ''BENİM İÇİN BİR EFSANEDİR''- 
Ümit Milli Futbol Takımı'nın eski Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Mevlüt Selami Yardım'ın kendisi için efsane bir başkan olduğunu söyledi. 

Yardım ile Akçaabat Sebatspor'dayken güzel anıları olduğunu kaydeden Mandıralı, merhum için görüşlerini, ''Ben kendisini çok genç tanıdım. Sebat'ı Sebat yapan adamdır. Efsane başkandır, ben çok üzüldüm. Vefatını pazar günü öğrendik, çok üzüldük. Çok güzel bir insandı. Güzel bir spor adamıydı. Tüm yüreğiyle bütün imkanlarıyla Akçaabat Sebatspor'u Birinci Lig'e çıkardı. Bunun için de benim için bir efsanedir. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu. 

-AKÇAABAT SEBATSPOR'UN ONURSAL BAŞKANI- 
Akçaabat Sebatspor'a ve Akçaabat ilçesine yaptığı hizmetleri unutulmayan Yardım, başkanlığını yaptığı Karadeniz temsilcisinin Birinci Lig'e yükselmesinde önemli rol oynadı. 

1999-2000 sezonunda Üçüncü Lig'de mücadele eden Akçaabat Sebatspor'da başkanlığa seçilen Mevlüt Selami Yardım, çalışmalarıyla kulübe önemli katkılar yaparken, takım sezon sonunda İkinci Lig'e çıktı. 

2000-2001 sezonunda İkinci Lig'de başarılı bir dönem geçiren Akçaabat Sebatspor, Yardım başkanlığında o dönemki adıyla Türk Telekom Lig A'ya yükselerek, 2001-2002 sezonunda bu ligde mücadele etti. 

Mevlüt Selami Yardım başkanlığındaki Akçaabat Sebatspor başarılı dönemini sürdürerek, 2003-2004 sezonunda Turkcell Süper Lig'de mücadele etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler