Yaralı Karaca Tedavi Altında

Yaralı Karaca Tedavi Altında

Trabzon’un Düzköy ilçesinde, vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar koruma ekiplerince alınarak tedavi ettirildi.

Haber ve Foto:Derviş Altuntaş

 

 

İlçenin  Çalköy beldesi Orta mahalle kırsalında vatandaşlar tarafında yaralı olarak bulunan karaca için  Çevre ve Orman Müdürlüğüne haber verildi.

Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar bulunan karaca, buradan özel bir kafesle alındı ve Akçaabat’ta getirilerek tedavi ettirildi. Veteriner Hekim  İbrahim Koç tarafından muayene ve tedavisi yapılan karacanın vücudunun çeşitli yerlerinde saçma izlerine rastlandı.Veteriner İbrahim Koç, karacanın av tüfeği ile yaralandığını ve birkaç gün önce de doğum yaptığını tespit etti. Koç “Karaca yaklaşık 4 yaşında ve birkaç gün önce doğum yapmış. Doğurduğu yavrularının da yaralı olarak bulunduğu yere yakın bir yerde olabileceğini tahmin ediyoruz” dedi. Vücudunda saçmalar ile yaralandığını da belirten Veteriner Koç “Karaca av tüfeği ile ateş edilerek yaralanmış. Vücudunda 5-6 yerde saçma yarası var. Bu yaraları temizleyerek tedavi ettik ve gerekli ilaçları görevlilere verdik. Eğer tedavisi düzgün devam ederse hayatta kalma olasılığı yüksek. Ancak bu karacanın yavrularının da kısa sürede bulunması gerekir. Aksi halde yavruların ölme olasılığı yüksek” dedi.

 

Tedavi esnasında yaralı karacayı gören vatandalar, karacayı yaralayan kişi ya da kişilere tepki göstererek “bunu yapan insan olamaz. Bu hayvandan ne istediler” diye tepkilerini dile getirdiler.

Yaralı karaca tedavisi sonrası daha sonra Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Koruma yetkililerince koruma altına alındı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler