Yakayı Ele Verdiler

Yakayı Ele Verdiler

Akçaabat’ta bir bankaya ait ATM’ye düzenek yerleştirerek kredi kartlarını kopyalayan kişiler yakalandı.

Akçaabat’ta bir bankaya ait ATM’ye düzenek yerleştirerek kredi kartlarını kopyalayan kişiler yakalandı.

Akçaabat’ta bir bankaya ait ATM’ye dün gece henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından kredi kartı kopyalama aparatı yerleştirildi. Saat 21. Sularında banka önünde bulunan 2 ATM’den birine farklı bir kart sıkıştırarak devre dışı kalmasını sağladılar ve ardından diğer ATM’ye ise kopyalama aparatı yerleştirdiler. Güvenlik kameralarında güneş gözlüğü kullanan 2 bayan olarak görülen şahıslar, gece 01.00 sularında aynı ATM’ye gelerek yerleştirdiği kopyalama aparatını alarak uzaklaştılar. Şahısların 14 farklı kişinin kartlarının kopyaladığı ve Vakfıkebir ilçesinde bir başka banka ATM’sinden 12 bin 500 lira nakip çektikleri anlaşıldı. Kredi kartı kopyalana vatandaşlar ise Akçaabat Adliyesi’ne giderek şikayetçi olmuştu.

 

Bu durumun ardından Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık büro ekipleri düzeneği ATM'ye takan kişileri güvenlik kamerasından tespit etti. Kent genelinde başlatmış olduğu çalışma sonrasında şahısların 34 VD 16.. plakalı araç ile ilçeden uzaklaştığını tespit etti. Trabzon'da arabayı bulan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan şahıslar kaçmaya başladı. Uzun süren kovalamaca sonrasında şahıslar Arsin'de Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de katkıları ile kıs kıvrak yakalandı.

 

Araba sürücüsü T.K, kaçmak istesede çok geçmeden yakalandı. araçta bulunan Z.M ve FC isimli kadınlarda gözaltına alındı. Şahıslar Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne şüpheli olarak sevk edildi. Olayla alakalı soruşturma devam ediyor.

Haber:Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler