Vicdanlara ipotek konuldu

Vicdanlara ipotek konuldu

Vicdanlara ipotek konuldu

CHP Eski Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’den açıklamalar:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, ülke sorunlarının gizlenemez boyutlarda olduğunu ve hangi pencereden bakılırsa bakılsın sırıttıklarını iddia etti.  Türkiye’nin tanımlamakta zorluk çektiği ama kendisini sahiplendiği anlaşılan baş belaları türediğini ve hak etmediği faturalar ödedidiğini de vurgulayan Mustafa Nadir, “Söz konusu vatan olduğu yerde, gerçeklerle sağlıklı yüzleşebilmek için, mensubiyet duyduğumuz siyasi anlayışları koruma ve kollama reflekslerimizden biraz uzaklaşmalıyız.” dedi.

Nadir bir sosyal medya sitesindeki hesabında yayımladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Yerel anlamda, ülkemizin genelinde olduğu gibi, AKP halkımızın önce cüzdanına sonra vicdanına ipotek koyarak, üreten ve üretken bir ilçeyi,, folkloru ve kültürü yanında bölgenin küçük ölçekli çiftçilikte, tarım ve hayvancılıkta liste başı durumundan, sıradanlaştırarak nasıl tüketen bir ilçe konumuna dönüştürdüğünü hep birlikte gördük. Görüyoruz.

Üreten ve üretken ilçem yerine hazırı tüketen ilçe konumuna düşürülmemizi sorgulamayalım mı? İlçemde her köşe başına birer bankamatik koymak zenginlik alameti değil, borçlandırma gayretidir. Bana göre biraz acı olacak ama tefeciliğin resmileştirilmiş halidir. İlçemde icra iflas sözcüklerinin uğramadığı bina, konuşulmadığı aile kalmamıştır. Daha da vahimi kabadayılık iş kolu haline gelmektedir. İşsizlik gençlerimizin onuruna gururuna dokunur hal almıştır. İntihar, toplumsal geçimsizlikler, cinayetlerin boyutları vahim.

Bu haksız siyasi ipoteği daha fazla bedel ödemeden kaldıracak olan sevgili seçmen kardeşimdir. Siyasetçilerin, seçilmişlerin ve atanmışların, tehlikeleri görmemiş veya görmek istememiş olabilir. Hatta ‘Sin külahın görünmesin’ pozisyonu almış da olabilirler. Ancak, külah gizlemekle sorunlar gizlenemeyecek kadar ortadadır.

Tüm olumsuzluklara rağmen asla karamsarlığa kapılmayalım. Tek reçetemiz vardır. Büyük illerimizde, sanayi bölgelerimizde başlayan hareketlenme sırası bize gelmiştir. 2019 yılında baktığını göremez hale düşmüş AKP siyasetini dinlenme odasına alarak, haksız ve yersiz siyasi ipoteği kaldıralım. Hep birlikte aydınlık günler inşallah hepimizin olur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset