Veterinerlere Eğitim

Veterinerlere Eğitim

Trabzon Bölge Veteriner Odası’ tarafından veteriner hekimlere yönelik Hayvanlarda Reprodüktif Ultrasonografi Kursu düzenlendi.

 

 

Akçaabat Anadolu Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli’nde gerçekleşen kursa, Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Vet.Hek. Sebahattin Yazıcı ve Türkiye geleninden 30 veteriner hekim katıldı.

Kurs eğitmenliğini Dr. Murat Şevitürk tarafından yapıldığını ifade eden Yazıcı “Yoğunlaştırılmış programla 12-13 Aralıkta düzenlenen kursta, ultrason cihazı kullanımı ve uygulamalı utrason teknikleri eğitimi verilmiştir. Veteriner hekimlere verilen eğitim sonucunda özellikle mezbaha ve kombinalara da kesilen dişi hayvanların gebe olma ihtimali tamamen ortadan kaldırılacaktır. Ultrason kullanımı ile gebelik teşhisinin  son derece kolay  yapılarak  yasak olan gebe hayvan kesimlerinin önüne geçilecektir. Bu kesimlerle azalan hayvan popülasyonunun artışına katkı sağlanacaktır.

 Bunun dışında  kurban bayramında kesilen dişi kurbanlıkların da gebeliğinin teşhisi yapılarak kurban pazarlarına girişleri engellenecektir” dedi.

 

Yerel yönetimlerde çalışan veteriner hekimlerin katılımı için belediyelere yazılar yazılarak personellerinin kursa katılımlarının sağlandığını belirten Yazıcı “ Tıpta kullanılan teknolojik gelişimler, yeni bilgiler ve süreklilik arz eden eğitimlerin   meslektaşlarımıza katkıları da düşünülerek hazırlanan bu gibi kurslar, meslektaşlarımızın kendilerini yenileme adına bir fırsat olmaktadır” dedi.

 

Yazıcı açıklamasını şöyle tamamladı “et üretimi için kesilen bir hayvanın gebe çıktığının söylenmesi kabul edilemez. Bu bir ibadet için yapılmışsa çok daha üzücü sonuçlar vermektedir. Belediyeler personelini eğitime yönlendirmeleri bu işin ilk ayağı olacaktır. Bu bilinçle var olan teknolojik imkanları belediyelerin  değerlendirerek gerekli cihaz alımına yapmaları gerekmektedir. Her ne olursa olsun gıda güvenliği ve halk sağlığını önemseyen yerel  yöneticiler ayrıca ülke hayvancılığına da destek olacaklardır. Kurumlarca katılımın sağlanmasında desteği olan yöneticilerimize teşekkür ediyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler