Veterinerler Düzenliyor

Veterinerler Düzenliyor

Trabzon Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, hekim olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anısına bir şiir yarışması düzenlediklerini söyledi.

Trabzon Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, Türk Veteriner Hekimler Birliği olarak kendisi de veteriner hekim olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anısına bir şiir yarışması düzenlediklerini söyledi.
Mehmet Akif Ersoy'un Türk tarihi için çok önemli bir şahsiyet olduğunu anlatan Yazıcı, aynı zamanda bir veteriner hekim olan meslektaşları Akif'i anmak için Türk Veteriner Hekimler Birliği olarak bir şiir yarışması düzenlediklerini söyledi. Yarışmanın, veteriner hekimlerden gelen yoğun talep üzerine düzenlendiğini belirten Sebahattin Yazıcı, dereceye giren eserlere de çeşitli miktarlarda ödül verileceğini belirtti.
Yazıcı, yarışmada birinci esere 5 bin, ikinci esere 3 bin, üçüncü seçilen esere ise bin YTL ödül verileceğini söyledi.
Yarışmaya katılımın 15 Şubat 2008 tarihinde başlayacağını açıklayan Yazıcı, sonuçların Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart 2008 tarihinde Ankara'da açıklanacağını ve ödül töreninin de Diyanet Vakfı Toplantı Salonu'nda yapılacağını bildirdi.
Sebahattin Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre, Yarışma Onur Kurulu Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, Yazar Veteriner Hekim Cengiz Aytmatov ile Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'den, jüri ise Kardeş Dergiler Genel Yayın Yönetmeni Şair Ali Akbaş, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yard.Doç. Dr. Veteriner Hekim Yakup Deliömeroğlu, Şair Serhat Kabaklı, Kültür Bakanlığı Türk Müziği Gençlik Korosu Şefi Dr. Veteriner Hekim Cumhur Koca ve Şair İmdat Avşar'dan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat