Veterinerler Akçaabat'ta Buluştu

Veterinerler Akçaabat'ta Buluştu

Her yıl Nisan ayının son cumartesi günü kutlanan “Dünya Veteriner Hekimler Günü” nedeniyle Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından organize edilen etkinlik, Akçaabat’ta gerçekleştirildi.

 

 

Her yıl Nisan ayının son cumartesi günü kutlanan “Dünya Veteriner Hekimler Günü” nedeniyle Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından organize edilen etkinlik, Akçaabat’ta gerçekleştirildi.

Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerindeki veteriner hekimlerin üst kuruluşu olan Trabzon Bölge Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yazıcı’nın, tam metnini bu sayfada bulunan “Haberin İçinden” başlıklı köşede okuyabileceğiniz, Veteriner hekimler Günü Bildirisi’ni okumasıyla başlayan etkinlik yemekli olarak gerçekleştirildi.

veterinerler-akcaabat.jpg

veterinerler-akcaabat.20130429123442.jpg

veterinerler-akcaabat.20130429123507.jpg

Toplantıda konuşan Sabahattin Yazıcı, "Meralar inşaat alanı oldu. Tarım yapılan, hayvan otlatılan alanlar betonlaşmaya başladı. Meralar ve otlaklarımız amacı dışında kullanılıyor ve kimse buna engel olmuyor. Hayvanların en ucuz beslenme alanı ortadan kalkınca hem hayvancılık ölüyor hem de yerine beton gelmiş oluyor. Meralar ve otlaklar bir an önce gerçek sahipleri olan üreticiye bırakılmalı. Trabzon'nun bir ucu Yomra'dan diğer ucu Yoroz'a kadar meralar parsellenerek imara açılmış durumda. Bitkisel üretim, dolayısıyla hayvancılık tehdit altında. Yetkililerinin bir an önce bunu durdurması gerekiyor." dedi.

 

Mesleklerinin içinin boşaltılmaya çalışıldığını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi: "Yılın 12 ayını halk sağlığı, gıda sağlığı ile ilgilenerek geçiriyoruz. Gıda sağlığı ile ilgili güvenli gıda üretim zincirinin her aşamasında olmamız gerekiyor. Fakat farklı meslek mensuplarına iş bulabilmek adına veteriner hekimlerin sahip olduğu yetkiler paylaşılıyor. Gelişmiş ülkelerde veteriner hekimlerin yetki ve sorumlulukları belli iken bizde 12 Eylül darbesinden sonra yapılan değişiklikle şube müdürlüğü statüsüne indirilerek hayvancılığa verilen değer ortaya konuldu. Böylece kendine yeten bir hayvancılığı bulunan ülkemizin ithal eder durumuna gelmesi için ilk adım atılmıştı. O günden beri Türkiye hayvancılığı küçülmeye devam ediyor. Artık biz veteriner hekimler koruyucu hekimlik yerine, kuş gribi, deli dana gibi felaket dönemlerinde hatırlanır olduk."

Etkinlikte mesleki tanıtımda etkin rol oynayan Artvin Borçka Belediye Başkanı Yıldırım demir’e Oda Başkanı Sebahattin Yazıcı tarafından bir plaket sunuldu.

Etkinliğin sonunda mesleklerinde 25 yıllarını dolduran veteriner hekimlere de birer plaket verildi.

25. yıllarında plaketle onurlandırılan veteriner hekimler şunlar:

Sebahattin Yazıcı, Okan Barutçu, Önder Karadeniz, Selim Terzi, Ömer Hocaoğlu, Hidayet Yılmaztürk, Bekir Çobanoğlu, İsmail Yıldızlar, Mustafa Terzi, Ömer Bostan, İsmet Karabayır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset