Veteriner Hekimlerden Kaymakama Ziyaret

Veteriner Hekimlerden Kaymakama Ziyaret

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel'i makamında ziyarette ettiler. Oda başkanı Sebahattin Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet ederek bilgi alış verişinde bulundular.

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel'i makamında ziyarette ettiler. Oda başkanı Sebahattin Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet ederek bilgi alış verişinde bulundular.

Yazıcı Akçaabat, hayvancılık ve bitkisel üretimin en yoğun yapıldığı ilçelerin başında geldiğini belirterek” ilçede tarımsal ürün üretim zenginliği vardır. Hayvancılık otlatmaya dayalı yapılan, süt üretiminin yüksek olduğu ilçede Trabzon tereyağının üretilip yoğun pazarlandığı ve coğrafi işaretli ürün olan Akçaabat Köftesinin merkezi olma özelliğini taşır. Tütünün terk edilmesiyle tarım alanları fındık dikimi yapılmıştır. Bu yem bitkisi üretiminin azalmasına hayvancılıktan bir çekilişe yönelme olmuştur. Tarıma elverişli sulanabilir alanları dahil konut alanına açılması tarım ve hayvancılığın gerilemesine sebep olmuştur” dedi

 

Yazıcı Akçaabat Köfte ve Trabzon Tereyağı sektörünün paydaşlar ile toplantılar yapılarak sürdürülebilir bir hayvancılık ve ham madde politikaları geliştirilmesi gerekmektedir. Oda başkanı Sebahattin yazıcı ” Köfte ve tereyağı sektörünün hammadde ihtiyacının karşılanabilmesi için sözleşmeli hayvancılık yapılması gerektiğini belirterek” Akçaabat Köftenin standartlarının korunması için ruhsatsız üretim yapanların engellenmesi, denetimlerin sıklıkla yapılması ve kaçak üretimin önüne geçilmesi gerekmektedir. Kanunlar ve yönetmeliklere aykırı davrananlara yaptırımlar uygulanması gerekmektedir ”dedi. Oda başkanı Sebahattin Yazıcı İlçe Kaymakamı Soner Şenel'in kendilerine destek olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler