Vekil,  AK Parti'ye Yüklendi

Vekil, AK Parti'ye Yüklendi

CHP Akçaabat İlçe Teşkilatını ziyaret eden Zonguldak Milletvekili AK Parti'yi kastederek "esasında bunların yaptıklarının uzaktan yakından Müslümanlıkla alakası yoktur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, partisinin Akçaabat İlçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Koçal, AK Parti’ye yüklendi ve bunların yaptıklarını Müslümanlıkla alakasıyoktur" dedi.

 

CHP Zonguldak Miletvekili Ali Koçal ve beraberinde Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Trabzon Eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve bazı partililer CHP Akçaabat İlçe teşkilatını ziyaret etti. CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir ve partililer tarafından karşılanan Milletvekili Ali Koçal, burada yaptığı konuşmada,  Aslen Trabzonlu olduğunu ve bölgeyi unutmasının mümkün olmadığını, bölge insanının devletine karşı baş kaldırmayan bir insana sahip olduğunu söyledi. Koçal “Karadeniz insanı ülkesini, milletini çok seven, Atatürk ilkelerine sahip çıkan bir yapıya sahiptir ve dinimizin gereklerini de her zaman yerine getirmiştir.  Yani bugün iktidarda bulunanlar İslamiyet ile ilgili dinimizle ilgili bir takım yaklaşımlar içerisinde sanki bu dini sanki sadece onlar yaşıyor, onların dışında yaşayan yok gibi değerlendiriyor ama, esasında bunların uzaktan yakından Müslümanlıkla alakası yoktur” dedi.

 

Müslüman olan bir insanın önce dürüst ve ahlaklı olması gerektiğini ifade eden Koçal, “Müslüman olan bir kişi dürüst olacak, ahlaklı olacak, yetim hakkı, kul hakkı yemeyecek. Bunlar kul hakkı yiyorlar, yetim hakkı yiyorlar” dedi.

Ülkeni varlıklarının tamamının birilerine peşkeş çekildiğini belirten Milletvekili Koçal “Eski maliye bakanı çıktı ve ben babalar gibi satarım dedi ve sattı. Kimin malını kime sattılar. Bakıldığında satılan milletin malları yabancılara ve kendi yandaşlarına satıldı. Daha düne kadar nefesi kokan insanlar bugün son model jeeplere biniyor ve hamları hamamlar var. Bu zenginlik 3-5 senede nasıl oldu” dedi.

 

Tekel İşçileri Onurlu bir mücadele veriyor…

 

Tekel işçilerinin eyleminde de değinen Koçal, “ Tekel işçileri bu ülkede kıyıda köşede bırakılanların mücadelesini veriyor.Bu mücadeleye çok büyük destek vermeliyiz. Bu eylemle birlikte insanlarda bir baş kaldırma ve sendikalarda bir kendine gelme olayı meydana gelmiştir” dedi.

 

 

Konuşma esnasında Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in “biz delege olmak için değil, iktidar olmak için çalışıyoruz” lafını, Milletvekili Koçal’ın not defterine yazması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Siyaset