Vehbi Hoca Çanakkale'yi Anlattı

Vehbi Hoca Çanakkale'yi Anlattı

Vehbi Hoca Çanakkale'yi Anlattı

Akçaabat Abdülhamit Han Kur’an Kursu Ve Cami Yaptırma Derneği ve Diyanet-Sen, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla ‘Çanakkale Şehitlerini Anma’ programı düzenledi.

Akçaabat Park Erol Günaydın Konferans Salonu  gerçekleştirilen programa tarihçi yazar Vehbi Vakkasoğlu, konuşmacı olarak katıldı. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programı izleyenler arasında Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci, Akçaabat Müftüsü Ramazan tekin, Diyanet-Sen İl Başkanı Metin Aydın,  Akçaabat Abdülhamit Han Kur’an Kursu Ve Cami Yaptırma Derneği Başkanı Osman Bayrakdar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Vehbi Vakkasoğlu ”Çanakkale’yi zafere taşıyan ruh, günümüzdeki birçok sorunun da çözümüdür” dedi.

Çanakkale’de cereyan eden savaşların, düşman birliklerinin hesaplarında olmadığını ifade eden Vakkasoğlu, “Aslında Çanakkale’de yaşananların gerçek adı, İstanbul Savaşları idi. İstanbul’a kadar hiçbir zorluk yaşamadan ilerleyeceklerinden o kadar emindiler ki, ‘orada bulamayız’ düşüncesiyle bir gemiyi zafer kutlamalarında içecekleri şarap çeşitleriyle doldurmuşlardı” diye konuştu.

"Bir destandır Çanakkale" adlı söyleşide 100 yıl önce başlayan savaşın günümüzde devam ettiğini belirterek, "Dün Çanakkale’yi geçemeyenler bugün ailemizi geçmek ve ezmek istemekteler. Dolayısıyla bugünün Çanakkale’si ailedir. Onlar şimdi son kalemiz olan ailemizi temelden yıkmak istiyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler