Vatandaşın Sahibi Yok

Vatandaşın Sahibi Yok

Vatandaşın Sahibi Yok

Akçaabat'ta  önce Ağaçlı Mahallesi'nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan ardından ise Adacık Mahallesi'nde yaşanan olayları ile ilgili gelişme şok etkisi yarattı

Yaklaşık 18 aylık olan hayvanın küpesiz olduğu ve aşısının yapılmadığı öğrenildi

mustafa-hikmet-eyupoglu.jpgKonuyla ilgili açıklama yapan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu "Yaklaşık 18 aylık olan hayvanın küpesiz olduğu ve aşısının yapılmadığı öğrenildi. Hayvan 18 aylık ve küpesi yok,  üstelik aşısı da yapılmamış. Bu hayvanların köyde kesilmesi bir facia, derisinin Akçaabat'ta bir dericiye satılması ver dericinin ruhsatını olmaması ise ayrı bir facia. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Veterinerin hiç mi suçu yok. Memur bir şekilde kendiniz kurtarıyor vatandaşın sahibi yok" diye konuştu.

Yaşanan şarbon vakalarının ardından ortaya bir takım iddialar atılmış ve şarbon virüsünün Erzurum-Kars çevresi yörelerinden gelen otlarla hayvanlara bulaştığı öne sürülmüştü.  Bu iddianın da gerçeği yansıtmadığının altını çizen Eyüpoğlu " Ağaçlı Mahallesi'nde ki İnek sahibi  vatandaş dışarıda ot almadığını Kendi imkânlarıyla bağdan, bahçeden yayladan temin ettiği otlarla hayvancılık yaptığını söyledi. Dışarıda ot geldi de virüs bulaştı bilgisi yanlış" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Haberler