Valiye Ziyaret

Valiye Ziyaret

Bursa’ya Göç Eden Trabzonlular Yılda Bir Kaç Kez Memleketlerine Geri Gelerek Memleketlerini Unutmamışlardır.

Bursa’ya Göç Eden Trabzonlular Yılda Bir Kaç Kez  Memleketlerine Geri Gelerek Memleketlerini Unutmamışlardır.  Eğitim,Sağlık Ve Diğer Alanlarda Önemli Yatırım Ve Hizmetlere Imza Atmışlardır

Trabzon Vali A. Celil öz’ü Bursa Trabzonlular Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Görüşmede Trabzon’un  önemli bir medeniyet ve tarih kenti olduğunu ifade eden  Trabzon Valisi A. Celil Öz, “Trabzon dışarıya önemli bir göç ve güç veren bir kent. Sadece Trabzon’dan değil Karadenizin tamamında, Orta ve Batı Karadeniz’deki bütün illere, Adapazarı,Düzce, Kocaeli,İstanbul,Bursa gibi illelere  göç vermiş. Bursa’nın ekonomisine, sanayisine,ticaretine, eğitimine, sağlığına bütün alanlarına yatırım yapmış, Hatta oralarda Belediye Başkanlığı, milletvekilliği, muhtarlık gibi önemli pozisyonlarda görev yapmış, güçlü bir altyapısı ve lobisi var” dedi.

Dışarıya giden Trabzonluların bir güzelliği de memleketlerini hiç unutmamaları olduğunu belirten Vali Öz “ Bursa’ya göç eden Trabzonlular yılda bir kaç kez  memleketlerine geri gelerek memleketlerini unutmamışlardır.  Eğitim, sağlık ve diğer alanlarda önemli yatırım ve hizmetlere imza atmışlardır. Zamanla dışarıda yaşayan insanlarımızın en azından yaz dönemini burada geçirmelerinde ciddi bir  eğilim ve geri dönüş var. Bunun  yatırımlarla da taçlandırarak daha güzel olmasını  ümit ediyoruz. Dışarıya gidip orada yer yurt tutmak,  iş güç sahibi olmak, oranın siyasetinde ,ekonomisinde,  söz sahibi olmak kolay bir iş  değil .Bu Trabzon’un ve Trabzonlunun gücünü gösteriyor. Sizleri o yönüyle tebrik ediyorum. Sonrasında orada dernekleşerek kültürümüzü, geleneğimizi, bağlılığımızı yaşattığınız için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzon’dan Bursa’ya kültür köprüleri kurmak istediklerini belirten Bursa Trabzonlular Dernek Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu ise”  Bursa Trabzon Dernekler Federasyonu 2011 yılında kuruldu. Bursa 3,5 milyon nüfuslu bir şehir. Sanayisi çok güçlü. Bu kentte 300 bin civarında  hemşerimiz ikamet ediyor. Bütün ilçelerinin sanayisinde,ticarette ve inşaat sektöründe Trabzonlu hemşerilerimiz Bursa ekonomisine katkı sağlıyorlar. Sizin de belirtttiğiniz gibi yazın bir iki sefer Trabzon’a geliyorlar. Dernekler tabiiki göç eden, gurbette olan hemşerilerin biraraya geldiği,toplandığı ,kültürlerini yaşattığı bir teşekkül.   Federasyonumuz Trabzonlu dernekleri biraraya toplayarak kurumsal bir çatı oluşturulması için çalışıyoruz. Memleketimize ve Trabzon’umuzua layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. 10-14 Şubat 2016 tarihlerinde de Bursa Büyükşehir Belediye başkanımızn mihmandarlığında büyük bir organizasyon planlıyoruz. Trabzon kültürünü Bursa’ daki hemşerilerimize, komşularımıza tanıtmak istiyoruz. Dolayısıyla kentimizdeki bu organizasyonumuza  katılırsanız mutluluk duyarız” dedi.

Görüşme sonrasında Bursa Trabzonlular Dernekler Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu ve yönetim kurulu Vali Öz’e Bursa Çinisi hediye ettiler. Vali Öz de ziyaret anısına heyete telkari işlemeli bir tekne hediye etti.

vali1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler